Wat zijn de mooiste toeristische bezienswaardigheden in het prachtige Nieuw-Zeeland!

Nieuw-Zeeland is volgens vele het mooiste land ter wereld. Natuurlijk, smaken verschillen, maar iedereen zal toch wel heel erg geïmponeerd zijn wanneer ze dit prachtige land bezoeken.  Het meest bijzondere aan Nieuw-Zeeland is waarschijnlijk toch de prachtige natuur, ook al zijn er eveneens andere mooie dingen. Wat is er dan zo speciaal aan die natuur? Niet alleen ziet alles er schitterend uit, er is eveneens een enorme natuurlijke diversiteit, en dat op zo’n klein stukje land. Hierdoor kan je zonder ver te hoeven reizen, heel veel verschillende dingen zien. De infrastructuur is ook heel erg goed op orde, waardoor het reizen ook nog eens erg gemakkelijk is. Alle treinen en bussen rijden bijvoorbeeld op tijd, en de wegen zijn goed onderhouden. Het is verder makkelijk om een auto of een camper te huren. Er zijn dus heel veel goede argumenten om eens een bezoekje te brengen aan het fraaie Nieuw-Zeeland. Maar wat zijn dan de leukste plekken om te bezoeken, wat zijn de mooiste toeristische bezienswaardigheden? Lees dit artikel als je dat wilt weten.

Auckland, een magnifieke stad!

Auckland is de grootste stad van het eiland, een derde van de inwoners van dit land woont in deze stad. Toch heerst er een erg gemoedelijke sfeer. Dit komt onder andere omdat er weinig hoogbouw is en een fraaie natuur. Gek genoeg is Auckland niet de hoofdstad, dat is Wellington. Vroeger was Auckland dit wel, alleen zo’n 25 jaar geleden besloot de overheid te verhuizen en werd Wellington de hoofdstad.

Auckland is erg multicultureel, er wonen namelijk eveneens erg veel Aziaten.  Auckland wordt ook wel ‘Tamaki Makaurau’ genoemd. De stad is gebouwd op vulkanen, maar je hoeft niet bang te zijn, deze zijn inmiddels niet meer actief. Overal zijn er prachtige uitgestrekte groene heuvels te zien, wat de stad een mooie sfeer geeft.

Auckland is een fraaie havenstad met prachtige jachten en het beginpunt voor elke backpacker

De stad is gelegen aan de zee. In de haven liggen enorm veel schitterende jachten, een mooie bezienswaardigheid. Dit gedeelte van de stad is vrij luxueus. Er zijn eveneens veel zeilbootjes aangezien Nieuw-Zeelanders fanatieke zeilers zijn. Nieuw-Zeelanders zijn sowieso dol op sport, de temperatuur is natuurlijk ook aangenaam wat uitnodigt om eens lekker te gaan sporten.

Er zijn verder eveneens heel veel backpackers te vinden. Nieuw-Zeeland is namelijk erg populair bij veel backpackers, dit komt natuurlijk door het fraaie landschap en de prachtige bergachtige natuur. Er zijn heel veel gezellige barretjes waar deze backpackers en anderen zich ophouden.

Er zijn in Auckland ook heel veel bedrijven waar je auto’s kunt huren, erg handig als je het gehele eiland wilt verkennen. Natuurlijk kun je ook in Auckland zelf blijven, er zijn namelijk een aantal top toeristische bezienswaardigheden!

De Sky Tower is heel leuk om te bezoeken!

Over het algemeen zijn er weinig hoge gebouwen in Auckland, dat is de reden dat de Sky Tower zo erg opvalt. Alhoewel, met zijn 328 meter zou de toren sowieso wel veel bekijks trekken. Het is het hoogste gebouw op het zuidelijk halfrond. In de avond wordt de toren mooi verlicht, wat het geheel nog indrukwekkender maakt. Het is een leuk idee om de toren een keer te bezoeken. Vanaf deze plek heb je namelijk een heel fraai uitzicht op de omgeving. Je bent met behulp van de lift al in 40 seconden op het zogenoemde ‘observation deck’. Wat ook nog eens heel leuk is, tenzij je last hebt van hoogtevrees, dit ‘deck’ heeft een glazen vloer, waardoor je heel gemakkelijk naar beneden kunt kijken, en het net lijkt alsof je op de lucht loopt.

Heb je helemaal geen last van hoogtevrees, dan kan je ook best eens een poging wagen en de SkyJump doen. Hierbij spring je van de toren met een touw om je middel. Het is een van de meest spectaculaire ‘bungeejumps’ ooit! We vertelde je al dat de Nieuw-Zeelanders een sportief volkje zijn, daarmee bedoelen we vooral extreme sporten. De Kiwi’s zijn echte adrenalinejunkies.

Gaat dit je iets te ver? Dan kan je ook de SkyWalk doen, hierbij loop je op het hoogste punt een rondje om de toren, maar dan wel aan de buitenkant! Je kunt eveneens de Vertico Climb doen als je sportief bent. Je klimt hier 300 meter omhoog, een enorme uitputtingsslag. Wanneer je eenmaal bovenaan gekomen bent kun je wel genieten van een prachtig uitzicht!

‘Mount Eden’ een andere fraaie toeristische bezienswaardigheid!

Dit is de hoogste vulkaan in Auckland. Wanneer je deze beklimt heb je eveneens een fraai uitzicht over de stad. De vulkaan ziet er erg mooi uit, het maakt een verpletterende indruk. Buiten dat is het vanuit cultureel opzicht ook een erg leuke bezienswaardigheid. Er liggen namelijk authentieke tuinen en terrassen, gemaakt door de Maori’s, de oorspronkelijke bewoners van het eiland. De Maori’s hechten nog steeds veel waarde aan deze plek. Een bezoekje aan ‘Mount Eden’ is dus de ideale manier om wat meer te weten te komen over de interessante Maori cultuur. 

Bezoek een rugby wedstrijd, een waar spektakel!

Zoals gezegd, de Kiwi’s (de bevolking van Nieuw-Zeeland) zijn erg dol op sport, vooral de extreme varianten. Rugby is het meest populair, ze zijn geobsedeerd door deze sport. Het is erg leuk om een keer naar ‘Eden Park’ te gaan, dit is het grootste sportstadion van het eiland. Hier kan je een spectaculaire rugby wedstrijd bekijken. Zelfs als je de spelregels niet snapt, is het spektakel amusant. Het is hoe dan ook een erg leuke ervaring.

Tauranga, eveneens een leuke stad om te bezoeken

Auckland is natuurlijk niet de enige stad in Nieuw-Zeeland. Er zijn een aantal andere die eveneens erg leuk zijn om te bekijken. Tauranga is hier een voorbeeld van, een erg leuke toeristische bezienswaardigheid. Je kunt hier bijvoorbeeld gaan kajakken of kanoën. Een ander leuk idee is om een ‘movietour’ te doen. De gigantische kaskraker ‘The Lord of the Rings’ is namelijk opgenomen in deze omgeving. Je kunt een rondleiding krijgen en haast alle gebieden waar gefilmd is bezichtigen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer fraaie toeristische bezienswaardigheden. De beste manier om deze te ontdekken is om gewoon je ticket te boeken, op het vliegtuig te stappen en het eiland zelf te ontdekken!