Coromandel en Doubtless Bay, op reis naar Nieuw-Zeeland

Vroeger gingen veel mensen kamperen in Frankrijk, tegenwoordig is het echter heel gemakkelijk om met het vliegtuig de hele wereld over te reizen. Steeds meer mensen vertrekken bijvoorbeeld naar een land als Nieuw-Zeeland. Vele vinden dit het mooiste plekje op aarde. Echter, voordat je zo’n vliegreis onderneemt wil je natuurlijk wel zeker zijn dat Nieuw-Zeeland wel echt iets voor jou is. In dit artikel bespreken we een aantal van de mooiste toeristische hotspots in Nieuw-Zeeland. Lees verder!

Doubtless Bay is een hele aangename plaats om te bezoeken

De naam zegt het al Doubtless Bay is een baai, maar waar komt dat ‘Doubtless’ eigenlijk vandaan? Er kleeft een mooie geschiedenis aan de naam. Toen James Cook, een belangrijke ontdekkingsreiziger, langs dit gebied voer, schreef hij in zijn dagboek dat hij ongetwijfeld een baai had ontdekt. Het Engelse woord voor ongetwijfeld is ‘doubtless’, hier komt de naam dus vandaan. James had inderdaad gelijk, de Dobutless Bay is inderdaad een baai, en wat voor één! Het is een heel erg mooi gebied. Een van de mooiste plekken in Nieuw-Zeeland.

Het belangrijkste gedeelde is Mangonui. Deze plaats was vroeger heel erg belangrijk bij de walvisvaart. Vandaar dat er veel gebouwen zijn te vinden met historische significantie. Hoewel deze baai niet heel erg commercieel is, is er wel een verandering gaande. Er komen steeds meer toeristen op af. Toch zijn er nog meer dan genoeg rustige en schitterende plekjes te vinden.

Wat voor activiteiten zijn er te doen in Doubtless Bay?

Er valt genoeg te beleven, wij raden aan om hier twee dagen te blijven zodat je alles gezien kunt hebben. Een van de meest leuke dingen om te doen is het zwemmen met dolfijnen, een unieke en hele bijzondere ervaring! Er leven ontzettend veel dolfijnen in deze omgeving. Je kunt een boottour boeken (zo’n 128 euro per persoon). Dan word je met een boot naar een plek gebracht waar de meeste dolfijnen samenkomen. Vervolgens kun je in het water springen, en samen met deze mooie beestjes zwemmen. Tijdens de tour leer je ook heel veel over het gedrag van dolfijnen, de ervaren gidsen weten namelijk alles over dit dier. Deze plek in Nieuw-Zeeland moet je zeker bezoeken.

Vissen vangen een hele leuke bezigheid

Wanneer jij een avontuurlijk ingesteld type bent, dan is het een goed idee om te gaan vissen. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met een kajak naar afgelegen plekjes te varen en daar je hengel uit te gooien Natuurlijk kan je ook vanaf de kant vissen. Het is eveneens mogelijk om met een grote boot de zee op te gaan. Ondertussen kun je genieten van de mooie natuur. Het mooie is dat je je vangst na afloop op de BBQ kunt gooien, de verse vis zal overheerlijk smaken. Nieuw-Zeelanders zijn net als Australiërs dol op barbecueën.

Er is nog meer waterpret. Je kunt ook leren duiken. Er zijn heel veel hele ervaren duikgidsen te vinden die je de mooiste plekjes kunnen aanwijzen. Het water is er ook kristalhelder dus er is erg veel te zien. De mooiste plekken zijn Whangarei, Piercy Island en Matauri Bay.

Een andere toeristische trekpleister: Coromandel!

Een ander heel mooi plekje in Nieuw-Zeeland is het schiereiland Coromandel, en niet alleen vanwege de schoonheid van de natuur. Er is ook heel erg veel te beleven! Dit schiereiland staat om twee dingen bekend: de prachtige stranden en de magnifieke grotten. Er is zoveel te zien dat het wel de moeite waard is om hier een paar dagen rond te blijven hangen. Wat voor leuke dingen kan je hier allemaal doen?

De Cathedral Cove is een absolute aanrader

Dit is de ultieme toeristische trekpleister van Coromandel, en ook van Nieuw-Zeeland. Dit is een heel erg uitgestrekt grottencomplex. Het kost een poosje om hier te komen, maar dan heb je uiteindelijk ook wat. Wanneer je van wandelen houdt is het aan te raden om gewoon te gaan lopen. Ben je hier echter totaal niet van gediend, dan is het verstandiger om per boot erop uit te trekken. De grottencomplexen staan namelijk grotendeels onderwater. Je kunt ze dus per boot bereiken en ze ook met een boot verkennen. Er zijn meerdere georganiseerde boottochtjes mogelijk.

Verder is het ook mogelijk om de omgeving te verkennen, de grotten staan midden in een prachtig natuurlandschap. Het strand is ook vlakbij, dus het is een goed idee om je tocht naar de grotten te combineren met een tripje naar het strand. Het leuke van deze stranden is dat er meer dan genoeg warmwaterbronnen zijn. Soms beginnen deze met borrelen, een heel bijzonder schouwspel. Het is zelfs mogelijk om te graven in het zand, en op die manier zelf een warmwaterbron te creëren. Vervolgens kun je erin gaan liggen, je hebt je eigen jacuzzi gemaakt!

Tenslotte kun je hier ook goed snorkelen. Het water is heel helder en er zijn verschillende vissen te vinden. Natuurlijk moet je niet zomaar zonder begeleiding de grotten induiken. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn.

Beklim de Mount Paku!

Hou jij niet zo van grotten maar geniet je liever van het uitzicht? Dan kun je het best de berg Paku beklimmen. Vanaf de piek heb je namelijk een heel mooi uitzicht. Het is geen gemakkelijke beklimming, dus maak de tocht alleen als je in goede gezondheid verkeert. Het is zeker de moeite waard. Bovenop heb je een prachtig uitzicht. Een plek in Nieuw-Zeeland die je zeker moet bezoeken dus.

Hou je van het tropisch regenwoord? Dan zit je hier ook goed

Een groot deel van het schiereiland is bebost, met prachtige tropische natuur. Dit is al jarenlang zo, zelfs toen het in 1820 ontdekt werd door de Britten. Gelukkig is het in al die jaren goed beschermd gebleven, er is maar weinig houtkap aanwezig. Het landschap is ook vrij heuvelachtig wat het woud een extra dimensie geeft.

Tenslotte zijn er ook een aantal mooie dorpjes te vinden. Deze zijn dunbevolkt en hebben daarom hun authentieke karakter weten te behouden. Het is daarom heel leuk om deze een keer te bezoeken, en de cultuur wat beter te leren kennen.

Wij hopen dat je veel hebt opgestoken van dit artikel. Wanneer je op vakantie gaat naar Nieuw-Zeeland dan moet je zeker deze plekken bezoeken.