Nieuw Zeelandforum
       Forum  |  Links  |  Resultaten enquête  |  Info  |  Faq  

2-12-2006, 20:38

ervaringen gezocht van gezinnen met jonge kinderen op reis

, yvonne

hallo,
wij willen met de camper door het noorder en zuider-eiland reizen met onze kids van 4 en 6 jaar en zijn op zoek naar tips en ervaringen.
ben heel nieuwsgierig......
groetjes,
yvonne

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar yvonne
2-12-2006, 20:50

Re: ervaringen gezocht van gezinnen met jonge kinderen op reis

, Danny-Eva

Hoi Yvonne,

Wij hebben geen ervaring met het reizen met een camper met kinderen van die leeftijd, maar het lijkt me een super avontuur voor hun en jullie. Er is genoeg te zien en doen hier in dit prachtige land, voor jong en oud. Geniet van jullie mooie reis.

Groetjes,
Danny-Eva
www.homebetweenhomes.co.nz

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Danny-Eva
2-12-2006, 22:33

Re: ervaringen gezocht van gezinnen met jonge kinderen op reis

, Marjan

Wij zijn gewend aan het reizen met onze 4 jr oude dochter. Geen enkel probleem.
Wij hebben nooit in een camper gereisd maar altijd in de auto en voor haar is het geen probleem. Ze houdt zichzelf bezig met van alles en nog wat (nee geen DVD) en als je maar genoeg stopt bij speeltuinen, meertjes, bossen etc (waar NL vol meer zit, vooral de mooie speeltuinen) is het geen enkel probleem. Wij kamperen altijd op campings met een zwembad en speeltuin en dan kan het niet stuk!

reageer op dit bericht in het forum
2-12-2006, 23:36

Re: ervaringen gezocht van gezinnen met jonge kinderen op reis

, Marije

Beste Yvonne,
Wij hebben vorig jaar een jaar door Nieuw Zeeland gereisd met onze toen anderhalf jaar oude dochter Rozemarijn.
We hadden een eenvoudig busje, zonder alle luxe die campers hebben, en het beviel ons ontzettend goed en Rozemarijn ook!
We hadden een bedje voor haar gemaakt dat aan haken aan het plafond van de bus hing.
Tijdens het reizen zat ze altijd heerlijk naar buiten te kijken en genoot van kuddes schapen of koeien die de snelweg over geleid werden.
Wild kamperen aan meertjes, riviertjes, strand...! Heerlijk. Een droom!
Op het noorder en zuidereiland zijn veel warmwater bronnen (nee, niet de pretparken, maar in de vrije natuur) en daar is het leuk vertoeven met kleintjes. Wel zorgen dat ze niet met hun hoofd onder water gaan, ivm een of andere mogelijke besmetting.
Naar een cafeetje gaan met kinderen is in NZ niet moeilijk, aangezien er vrijwel altijd een mand of kist met speelgoed klaarstaat.
Speeltuinen zijn ook goed uitgerust met dikwijls speeltoestellen voor diverse leeftijden. Natuurlijk kun je naar allerlei kinder dingen toe, maar ik zou zeggen: laat de natuur het werk doen. Deze is zo overweldigend mooi.
Let wel op goede zon bescherming, goede zonnecreme en een zonnehoed. Het licht is erg fel, heb ik ervaren.
In de archieven van mijn weblog kun je nog wat terugvinden aan foto´s en verhalen over onze reis, als je dat interesseert.

Geniet van je reis!
Arohanui,
Marije
www.arohamaroha.blogspot.com

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Marije
3-12-2006, 11:41

Re: ervaringen gezocht van gezinnen met jonge kinderen op reis

, Erzi

Hoi Yvonne,

Wij hebben vorig jaar een reis van 6000 km gemaakt door New Zealand heen. Dit jaar hebben we zelfs een reis van 9000 km gemaakt door Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen. Beide reizen waren met een camper.
In New Zealand was onze dochter 3 jaar, dit jaar uiteraard 4 jaar.

Wij vonden het erg goed gaan. Mijn dochter heeft zich in het vliegtuig naar New Zealand prima vermaakt. Wij hadden een tas met spullen bij ons, vooral ook nieuwe spulletjes waar ze zich tijdens het vliegen goed mee vermaakt heeft. En hetzelfde geldt voor het reizen in de camper. We reden iedere dag tot een uur of 4 en het was iedere dag weer feest als we aankwamen op de volgende camping met weer een andere speeltuin.

Over het algemeen heeft ze zich in de camper erg goed vermaakt met van alles en nog wat en wij hadden in New Zealand ook een televisietje erin met een dvd speler. Daar hebben wij de eerste week geen gebruik van gemaakt, maar daarna heeft ze in de middag als ze wat moe werd af en toe wel gekeken.
Dit jaar hadden we dat niet en heeft ze zich ook goed vermaakt hoor in de camper. Vooral met haar mp3-speler en met allerlei knip- plak- sticker- boeken. Dat is het grote voordeel van reizen met een camper, dan zit je dus aan een tafel tijdens het rijden en kun je daar lekker op bezig zijn.

Regelmatig stoppen is erg lekker, ook voor jezelf. En er valt natuurlijk onderweg erg veel te zien, naar buiten kijken is al een heel feest. Er zijn ook regelmatig stopplaatsen met speeltuintjes, in ieder geval in de dorpjes.

Ja, echt veel tips heb ik niet voor je, alleen een hele positieve ervaring.

Groetjes, Erzi

reageer op dit bericht in het forum
3-12-2006, 12:19

Re: ervaringen gezocht van gezinnen met jonge kinderen op reis

, Krista

Hoi Yvonne,

Wij hebben ook een rondreis door het Noorder en Zuidereiland gemaakt met een camper. De kinderen waren toen 3 en 5 jaar en ze hebben het er nu nog over. Het slapen in de camper, in 'hun' poppenkast, zoals ze het noemde. Onderweg zaten ze alles te bekijken waar we langs kwamen. De camper werd omgebouwd tot woeste zee met in het midden een kussen als eiland. Zo simpel kan het zijn. Meestal zo'n 4-5 uur rijden per dag en dan een camping opzoeken, waar vaak wel een speeltuin of zwembad o.i.d is. Wij gingen ook vaak de omgeving 'verkennen' en schelpjes, steentjes, stokken zoeken. Geweldig, zakken vol!
Vliegen was ook een grote belevenis, met de computers in de stoel ervoor en een tasje met speelgoed. Geen enkle probleem. Ze ervaren het als een groot feest en zien geen problemen, zoals wij. Ik kan het je aanraden.
Heel veel plezier en goede reis.
Groeten Krista

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Krista
3-12-2006, 14:10

Re: ervaringen gezocht van gezinnen met jonge kinderen op reis

, Maaike

wij zijn afgelopen zomer met onze kinderen (1 en 4 jaar) met een camper beide eilanden af geweest. Echt geen probleem, de jongste sliep terwijl we reden en de oudste keek lekker een dvdtje. We hadden een camper voor 6 personen, wat wel is aan teraden als je in onze zomer naar NZ gaat. Het geeft ff wat meer ruimte want de temperaturen zijn niet altijd zo aangenaam. De campings zijn ook heel kind vriendelijk.
In het vliegtuig weinig problemen gehad, er was genoeg om de oudste te entertainen. En de jongste ach, die vermaakte zich ook wel. Vooral de gang heen en weer kruipen was erg leuk!
Tip: bereid je kinderen een beetje voor door ze een paar engelse zinnetjes te leren. De oudste heeft door het zinnetje 'do you want to play' met vele kinderen kunnen spelen.

Veel plezier!!

Ik zou het zo nog eens doen!!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Maaike
23-12-2006, 8:24

Re: ervaringen gezocht van gezinnen met jonge kinderen op reis

, Ard

Hallo Yvonne,

wij hebben drie jaar terug zo'n drie maanden rondgereist met onze twee dochters, die toen bijna één en net twee jaar oud waren. We hadden een gewone auto gehuurd, wat echt stukken goedkoper is dan een camper en ook wat fijner rijdt (bijvoorbeeld op smalle, onverharde wegen). De goedkoopste campers (2 berth) zijn niet geschikt voor een gezin met twee kinderen en de wat grotere campers zijn meteen een fors stuk duurder. Verder hadden we een kampeeruitrusting bij de auto gehuurd (bij Apollo), maar dat kun je evt. ook meenemen of (deels) kopen voor relatief weinig geld. De campings in Nieuw-Zeeland zijn over het algemeen erg goed, meestal met een keuken waar je gebruik van kan maken en vaak ook een televisionroom. Ook vaak speeltuintjes en trampolines. Op zo'n camping heb je geen campervan nodig (dat is natuurlijk persoonlijk, sommige mensen moeten er niet aan denken om in een tent te slapen). Op veel campings kun je ook cabins huren (bijvoorbeeld als het heel erg hard regent). Dat kost meestal zo rond de $ 60,-, $ 70 dollar per nacht. Ik denk dat een camper al gauw hetzelfde bedrag per dag duurder is dan een gewone auto. Als je in Nieuw-Zeeland gaat kamperen, moet je natuurlijk wel rekening houden met de kans op regen, maar laat je daar niet door afschrikken! Het is een prachtig land om doorheen te trekken en met een goede regenponcho kun je ook als het regent ontzettend genieten van de schitterende bossen en de vele watervallen.
Onze kinderen waren natuurlijk een stuk jonger dan jullie kinderen, zodat ze nog veel sliepen tijdens het rijden en makkelijk zoet te houden waren met stikkeren, maar op campings waren vaak andere kinderen om mee te spelen en we stopten onderweg vaak bij speeltuinen, parken/botanische tuinen of strandjes om te picknicken en de kinderen lekker te laten spelen. We hebben een fantastische vakantie gehad, zijn praktisch overal geweesd en hebben daarvoor zo'n 10.000 km afgelegd. Dat is minder dan 140 km per dag, dus zo lang hoef je niet eens in de auto te zitten. Met veel minder kilometers kun je overigens ook een schitterende route uitstippelen, waarbij je Nieuw-Zeeland uitstekend kunt leren kennen. In de nationale parken kampeerden we vaak op DOC-camping grounds, vrijwel zonder voorzieningen, maar echt op de allermooiste plekjes.
Een half jaar geleden zijn we naar Nieuw-Zeeland verhuisd. We wonen nu vlakbij Greymouth. Veel succes met jullie vakantieplannen!!
Groetjes,

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ard
18-12-2007, 23:09

Re: ervaringen gezocht van gezinnen met jonge kinderen op reis

, anouk

Hoi Yvonne,

Precies een jaar geleden vertrokken wij met onze kinderen van toen 3 en 4 naar Nieuw Zeeland. We zijn van Noord naar Zuid getrokken in een kleine 4 weken. Het was in 1 woord geweldig. Zowel wij als de kinderen hebben van ieder moment genoten. De prachtige natuur, de vrijheid en alle mooie en lieve mensen die we ontmoetten op onze reis. Reizen met kinderen maakt je wereld groter. Overal hadden we direct contact. Wij kozen voor zogenaamde 'top 10'campings omdat de faciliteiten mn voor de kinderen goed zijn. Altijd speel of zwemplezier. Ga ook vooral naar het Te Papa Museum en het museum in Christchurch. De speciale kinderafdeling vinden de kleintjes super. Reizen met kinderen naar Nieuw Zeeland is ver maar je krijgt overal voorrang. Dus geen rijen maar altijd direct instappen. Wij zijn aan het einde van de reis nog een weekje in Maleisie gebleven aan het strand. Vooral doen dus twijfel niet.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar anouk
19-12-2007, 9:38

Re: ervaringen gezocht van gezinnen met jonge kinderen op reis

, Til

Deze vraag van Yvonne is wel al een jaar oud....;) Ze zijn vast allang weer terug....

Til

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Til
19-12-2007, 20:25

Re: ervaringen gezocht van gezinnen met jonge kinderen op reis

, Marjan

Aan de andere kant ik denk dat dit onderwerp actueel blijft voor families die met kinderen reizen. Ik denk dat families met kinderen die nog niet veel gereisd hebben graag gerustgesteld willen worden en dus zoveel mogelijk verhalen willen horen!

Marjan

PS Wij stappen morgen op het vliegtuig naar NL met onze 5 jarige en 11 maanden oude dochters. De 5 jarige die weet niet beter en vindt treinen en bussen spannender dan vliegtuigen...... :-). Dus als iemand nog info wil hebben over stopover met kleine kinderen, stuur me maar een mailtje want ik weet er alles van :-)

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Marjan
27-8-2020, 11:40

Re: ervaringen gezocht van gezinnen met jonge kinderen op reis

, Marc

Ja wij hebben zeker ervaring met het rondreizen door dit land met kinderen.

Kijk voor alle informatie hier maar eens:

https://www.reiskoe.nl/nieuw-zeeland/

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Marc


Inloggen

Om in het forum te schrijven of forumleden via het forum privémailtjes te sturen, moet je eerst inloggen.
Vul je emailadres en je wachtwoord in en klik op 'inloggen'. Om ingelogd te kunnen zijn moet je browser cookies accepteren. Als je ingelogd bent, blijft dat een paar maanden geldig, tenzij je weer uitlogt.

E-mailadres:
Wachtwoord:
 


Aanvraag wachtwoord

Heb je nog geen wachtwoord? Vraag het hier aan. Het wachtwoord wordt naar je emailadres verzonden *.

E-mailadres:
 

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Vul je emailadres hier in en laat je wachtwoord naar je e-mailadres sturen *.

E-mailadres:
 
* Soms komen mailtjes van het forum niet aan. Het betreft dan vaak hotmail.com adressen (of live.nl of outlook.com). Als de mail door zo'n emailprovider wordt tegengehouden, dan krijg je het mailtje met je wachtwoord niet. Je kunt dan het beste een ander emailadres proberen. Als het niet lukt om je wachtwoord toegestuurd te krijgen, vertel het ons dan via het contactformulier