Nieuw Zeelandforum
       Forum  |  Links  |  Resultaten enquête  |  Info  |  Faq  

10-1-2016, 12:53

Camper huren

, Ingrid

Hoi,

was benieuwd of er misschien iemand van jullie in NZ weet waar (en misschien wel via 1 van jullie) ik het beste een camper kan huren vanaf begin december 2016. We zij met 4 personen (grote mensen) ;-)

Groet Ingrid

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ingrid
11-1-2016, 2:49

Re: Camper huren

, henknz

Hoi Ingrid,

Via deze link zie je zo ongeveer alle officiele camper aanbieders in NZ met hun beoordelingen erbij van klanten.

https://www.rankers.co.nz/tags/motorhomes-campervans-rv

Zit groot verschil in prijzen en aanbod en dat heeft vaak vooral te maken de leeftijd van de camper, welke verzekering je kiest en het seizoen waarin je gaat. Zo gaat 15 december het hoogseizoen in en betaal je vaak de hoofdprijs voor de huur.
Ik zou de diverse websites eens bekijken en zoeken wat bij jullie vraag past en dan de prijzen verglijken. Helpt ook vaak om een email te sturen voor een prijsopgave, geven soms extra korting en/of vroeg boek korting.
Maar loont ook de moeite om in NL bij een reisburo te informeren naar vlucht/hotel/camper combinatie en dan krijg je toch vaak een verrassend scherpe prijs.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar henknz
11-1-2016, 18:59

Re: Camper huren

, Ingrid

Dank je Henk, heb wat offertes aangevraagd!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ingrid
11-1-2016, 7:45

Re: Camper huren

, Joep

Ha Ingrid,

Een camper lijkt leuk...maar je zou eens moeten nadenken over een normale auto. Veel goedkoper dan een camper en als je slim reist en B&B boekt ben je waarschijnlijk veel goedkoper uit. Verder kom je met locals in aanraking en dat geeft wat meer glans aan je bezoek.
Groetjes,

Joep

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Joep
11-1-2016, 19:02

Re: Camper huren

, Ingrid

Hoi Joep,

auto + B&B zijn we ook aan het overwegen inderdaad. Alleen, om het goedkoper te houden dan een camper, zou je regelmatig bij locals moeten overnachten en ben bang dat die niet in een boekje of op internet staan. Vind het niet prettig om 's avonds laat nog op zoek te moeten naar iets om te overnachten. Heb 2 kleine kinderen bij me en vind dat toch net wat anders dan dat je met z'n 2en bent...
Maar ik hou me aanbevolen voor dit soort tips want dit lijkt me ook de leukste manier om te reizen.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ingrid
17-1-2016, 18:44

Re: Camper huren

, Roel

Hoi,

Heb vorige twee vakanties in NZ autootje + motels gedaan, kostte samen ongeveer hetzelfde als Camper huren. Meeste motels hebben simpel keukentje en ruimte zat. Vriend van me had later (te) kleine camper gehuurd, drie weken slecht geslapen. Weer anderen met mega sloep van camper en prima naar de zin, maar duur.

'Vind het niet prettig om 's avonds laat nog op zoek te moeten naar iets om te overnachten'. Mag geen reclame maken, maar Kiwi vriend had me aangeraden om op wotif te kijken. Doet precies wat je vaak nodig hebt: ik kom vanavond op plaats x aan, geef me alle beschikbare vrije hotel/motel/campings met prijs.

Let op dat je op een hoop 'wild' kampeer plaatsen alleen met een fully self contained camper mag staan, dus wc en alles aan boord.

m.vr.gr,
Roel.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Roel
12-1-2016, 1:53

Re: Camper huren

, henknz

Hallo Joep,

Ben het niet helemaal met je eens dat een camper perse duurder is, de kosten zijn namelijk onverglijkbaar tussen auto en camper. Tuurlijk als je boekt is een camper duurder dan een auto maar de gebruiks kosten van een camper zijn weer lager. Denk aan rijden op diesel, overnachtingen maar ook aan eten. In een camper heb je je keuken en koelkast bij je en dat scheelt behoorlijk in kosten. Als je bv blikje drinken in supermarkt koopt en gekoeld bij hebt kost dit minder dan 1 dollar, stop je onderweg bij tankstation om dit te kopen ben je tussen 3 en 5 dollar kwijt voor hetzelfde blikje, je praat wel over paar weken rondreizen. Dat geld ook voor lunch en dinner, bereid je dit zelf in een camper of je moet steeds uit gaan eten.
Ik beweer niet dat een camper perse goedkoper is maar als je alles op een rijtje zet zal het allemaal wel meevallen het prijs verschil. Zeker met een gezin met 2 kinderen kunnen de kosten toch oplopen met bv eten/drinken.
Ik ben afgelopen november/december met een camper geweest en dat is gewoon super mooi maar dat zal met auto ook zijn.
B&B moet je vaak ook zoeken en zijn lang niet allemaal goedkoop en als je bv ergens komt in het weekend of als er een festival of dergelijke gaande is, zijn er vaak enorme hoge prijzen. Ik wilde mijn vakantie paar dagen verlengen in hotel in Auckland maar dit viel in het weekend van christmas in the park. Geen kamer meer te krijgen en wat er nog vrij was vroegen ze 250 tot 500 dollar per nacht voor.
Zowel camper als auto zijn prima te doen en auto is zekers goedkoper in huur maar met camper kan je ook veel voordeel halen door andere onkosten lager te houden.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar henknz
13-1-2016, 18:57

Re: Camper huren

, Ingrid

Bedankt voor je reactie.
Inderdaad, die kosten qua boodschappen is zeker een ding om mee te nemen.
Af en toe uit eten is leuk maar wordt erg prijzig met 4 personen 4 weken lang ;

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ingrid
12-1-2016, 9:31

Re: Camper huren

, MarMis (Drury)

Wij hebben zelf een Bed & Breakfast en hebben ook een camper.

Ik zou er zelf geen moment over nadenken en absoluut een camper huren. Zeker met kids. De vrijheid is geweldig. Je kunt veel bed & breakfast terugvinden om de site 'travelbug'.
Aan de andere kant alsde prijs echt belangrijk is dan is een zeer goede aanrader de zogenaamde 'Youth Hostels'.
Toen wij Nieuw Zeeland verkende hebben we hier veel gebruik van gemaakt en ze hebben ook 'familie kamers'.
Een variant hierop is de BB hotels, maar de kwaliteit kan zeer veel verschillen.

Cheers

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar MarMis (Drury)
13-1-2016, 18:55

Re: Camper huren

, Ingrid

Dank voor je reactie.
Bedoel je dat je die camper ook verhuurt of is die privé?

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ingrid
12-1-2016, 14:36

Re: Camper huren

, henknz

Ja camper is geweldig en als je misschien beetje flexible met de reis datum bent kan je nog flink besparen op de huurkosten.
Denk dat kids het helemaal geweldig vinden in een camper en daardoor ook wat meer vastigheid hebben ipv iedere dag in ander bed te slapen.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar henknz
13-1-2016, 18:54

Re: Camper huren

, Ingrid

Flexibel helaas niet maar inderdaad wel zo prettig om een soort van vaste plek te hebben.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ingrid
15-1-2016, 12:30

Re: Camper huren

, Anne-Marie

Hoi

Heb ook een gezin met 2 kinderen en gaan regelmatig op stap hier in Nieuw Zeeland. Tot nu toe hebben we vaak in een (backpackers) hostel / camping met family room overnacht. Zit vaak ook een volledig uitgeruste keuken bij, gedeelde woonkamer enz. Scheelt in de kosten en is vaak erg gezellig met andere gasten mn als er speelmaatjes zijn voor de kids. Soms je eisen bij stellen en flexibel opstellen maar we zijn nog nooit teleurgesteld. TE vinden in oa de goede oude Lonely Planet, er is ook een app specifiek voor NZ maar ik ben de naam vergeten, mijn man heeft hem op de tel maar hij is momenteel in Nl..

Fijne vakantie, veel plezier!

Anne-Marie

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Anne-Marie
17-1-2016, 16:29

Re: Camper huren

, Saskia

Wij gaan over 4 weken naar NZ. We hebben een spaceship gehuurd omdat dit goedkoper was dan een middenklasse auto. Wij gaan kamperen en nemen een tent mee. Niet zo'n klein koepel tentje maar een waar je ook in kan zitten als het een keer slecht weer is. Bij de auto zit alle kookgerei en potten en pannen erbij. Dus lekker vrij rond trekken zonder vast te zitten aan hotels of B&B.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Saskia
19-1-2016, 4:39

Re: Camper huren

, henknz

Je ziet beide (auto en camper) hebben voordelen en dan zitten er ook nog verschillen in de mogelijkheden als je voor de een of andere kiest.
Beste is dus om van jezelf en gezin uit te gaan, wat vinden jullie zelf leuk, hoe reisden jullie hiervoor? Camper of auto/tent is wat avontuurlijker, zit wat extra werk aan. Reizen jullie liever wat luxe en kiezen voor auto en hotel/b&b en dat alles geregeld word zoals bv eten. Kies voor de optie die het beste bij jullie persoonlijk past.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar henknz
27-8-2020, 11:39

Re: Camper huren

, Marc

Denk ook eens na om geen camper te huren, maar gewoon met de auto rond te trekken. Hier een artikel die de twee opties vergelijkt met elkaar.

https://www.reiskoe.nl/reizen-door-nieuw-zeeland-met-het-gezin-per-camper-of-per-auto/

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Marc


Inloggen

Om in het forum te schrijven of forumleden via het forum privémailtjes te sturen, moet je eerst inloggen.
Vul je emailadres en je wachtwoord in en klik op 'inloggen'. Om ingelogd te kunnen zijn moet je browser cookies accepteren. Als je ingelogd bent, blijft dat een paar maanden geldig, tenzij je weer uitlogt.

E-mailadres:
Wachtwoord:
 


Aanvraag wachtwoord

Heb je nog geen wachtwoord? Vraag het hier aan. Het wachtwoord wordt naar je emailadres verzonden *.

E-mailadres:
 

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Vul je emailadres hier in en laat je wachtwoord naar je e-mailadres sturen *.

E-mailadres:
 
* Soms komen mailtjes van het forum niet aan. Het betreft dan vaak hotmail.com adressen (of live.nl of outlook.com). Als de mail door zo'n emailprovider wordt tegengehouden, dan krijg je het mailtje met je wachtwoord niet. Je kunt dan het beste een ander emailadres proberen. Als het niet lukt om je wachtwoord toegestuurd te krijgen, vertel het ons dan via het contactformulier