Nieuw Zeelandforum
       Forum  |  Links  |  Resultaten enquĂȘte  |  Info  |  Faq  

30-5-2019, 21:43

Afkopen mini pensioen

, Jurgen

Hoi,

Ik heb nog klein mini pensioent in NL en zou deze af willen kopen. Ik heb bericht gekregen van de pensioen maatschappij dat dit kan, maar ben erg benieuwd hoe dit met de belasting werkt. Heeft iemand hier ervaring mee?

Jurgen

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Jurgen
3-6-2019, 20:44

Re: Afkopen mini pensioen

, Hijlko

Als je inwoner/resident van Nieuw Zeeland bent, dan moet je volgens mij income tax over de afkoopsom betalen. Ik heb een tijdje geleden iets soortgelijks gehad met de afkoop van een lijfrente gehad. Iemand had me geadviseerd dat dit belastingvrij kan, maar toen ik de IRD belde bleek dat niet zo te zijn. Ik denk dat mijn adviseur het gewoon niet zou aangeven bij de income tax aangifte. Risicovol en onsympathiek.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Hijlko
4-6-2019, 4:24

Re: Afkopen mini pensioen

, Jurgen

Dankjewel voor je reactie. Als ik het dan goed begrijp zou ik in dan in NL vrijstelling moeten aanvragen, heb jij dat toen ook gedaan? En zo ja, hoe?
Ik ben al aan het rondzoeken op de Belastingsdienst en IRD website, maar wordt hier niet veel wijzer van. En als ik hiervoor naar een balastingadviseur of accountant zou moeten gaan, blijft er helemaal niks van dit bedrag over.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Jurgen
4-6-2019, 14:22

Re: Afkopen mini pensioen

, Hijlko

Je kunt een formulier 'aanvraag vrijstelling van loonheffing' downloaden bij de belastingdienst. Invullen moet in overleg met je pensioenfonds, want je hebt oa hun loonbelasting nummer nodig. Je moet heel wat meesturen, zoals bewijs van uitschrijving in NL en bewijs dat je belasting betaald in NZ. Maar als je dat hebt is het vrij eenvoudig en krijg je als het goed is (bij mij na ruim 2 maanden) zo'n vrijstelling waarmee je naar je pensioenfonds kunt.
Veel succes.
Hijlko

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Hijlko


Inloggen

Om in het forum te schrijven of forumleden via het forum privémailtjes te sturen, moet je eerst inloggen.
Vul je emailadres en je wachtwoord in en klik op 'inloggen'. Om ingelogd te kunnen zijn moet je browser cookies accepteren. Als je ingelogd bent, blijft dat een paar maanden geldig, tenzij je weer uitlogt.

E-mailadres:
Wachtwoord:
 


Aanvraag wachtwoord

Heb je nog geen wachtwoord? Vraag het hier aan. Het wachtwoord wordt naar je emailadres verzonden *.

E-mailadres:
 

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Vul je emailadres hier in en laat je wachtwoord naar je e-mailadres sturen *.

E-mailadres:
 
* Soms komen mailtjes van het forum niet aan. Het betreft dan vaak hotmail.com adressen (of live.nl of outlook.com). Als de mail door zo'n emailprovider wordt tegengehouden, dan krijg je het mailtje met je wachtwoord niet. Je kunt dan het beste een ander emailadres proberen.