Nieuw Zeelandforum
       Forum  |  Links  |  Resultaten enquête  |  Info  |  Faq  

5-3-2018, 8:49

travel tips voor niet toeristische wandelroutes

, marion van koppen

Beste forumbezoeker,

Het liefst verhuis ik per direct naar NZ maar dat zit er nu nog niet in.
Ik ga dus op een andere manier het land beleven:

Ik ben van plan om in oktober/november 2018 of maart 2019 een aantal weken (4 à 5) te gaan backpacken in NZ.
Ik wil het low budgetl houden en neem mijn tent mee.
Omdat ik niet tussen de vele toeristen wil lopen op the Great Walks én niet ver tevoren campings wil moeten reserveren zou ik heel graag tips ontvangen van degenen die het land al beter kennen (ik heb 2017 een tour gedaan dus ken wel wat gedeeltes) want ik wil zonder reserveringen en vastomlijnde plannen reizen.. Ik wil graag bijv. Bay of Islands bezoeken, Nelson en de westkust van het zuidereiland maar de Kaikoura regio staat ook op mijn lijst. Ik wens per (naked) bus te reizen en op campsites buiten de steden te verblijven. Zijn er bijvoorbeeld leuke niet-toeristische wandeltochten in de nabijheid van campings te doen zodat ik er lekker met mijn daypack op uit kan? Alle tips zijn van harte welkom!
Alvast hartelijk dank!

Marion

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar marion van koppen
8-3-2018, 11:34

Re: travel tips voor niet toeristische wandelroutes

, Céline

Hoi Marion,

Gezien je reistijd zou ik Great Walks niet per definitie afschrijven. Wij hebben twee jaar terug begin maart de heaphy track gedaan en waren, op de heaphy hut na, steeds maar met 6 toeristen totaal, dus waren niet echt veel toeristen. Volgens mij viel het qua camping ook wel mee met het vantevoren boeken, kon tot een dag tevoren nog. Wij hebben toen zelf een bus vanuit Nelson gepakt naar beginpunt en vanaf het eindpunt een transfer naar Karekare, daar een locale transfer naar Westport (was iets van 20 dollar) en vanuit daar weer de naked bus. Wat betreft zuidereiland/westkust beleving is dit in ieder geval helemaal top!

Voor minder toeristische gebieden zou ik zeker ook de Taranaki regio aanbevelen. Zelfs de locals waren verbaasd dat wij daar heen gingen, maar het was zeker de moeite waard. Heel mooi kustgebied, maar ook de hikes in de cloud forests bij Mount Taranaki zijn prachtig (en daar helemaal geen andere toeristen tegengekomen eind maart). Campsites kan ik je helaas niet adviseren, maar naked bus rijdt in ieder geval wel gewoon die kant op ;)

Ook ene leuke wandeling is trouwens de Pinnacles hike bij Coromandel. De zonsopkomst hier is echt magisch. Heb deze zelf in december gedaan, dus toen was het natuurlijk wel toeristisch, maar dit waren wel vooral locals en geen backpackers o.i.d. Overigens wel lastig te bereiken per bus...

Ik herken je gevoel in ieder geval helemaal en hoop dat je een top reis gaat hebben!
Wil zelf liefst ook in 2019 nog een keer terug, dus als je nog niet-toeristische pareltjes ontdekt, dan mag je mij dat ook laten weten :)

Groeten,
Céline

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Céline
10-3-2018, 10:18

Re: travel tips voor niet toeristische wandelroutes

, Elly

Hallo Marion

Marion je kunt hier eindeloos trampen in de Nationale Parken waarbij je dagen niemand tegen hoeft te komen. Die keuze is vele malen ruimer dan de 12 Great Walks. De grote vraag is of JIJ er klaar voor bent. Dit soort aktiviteiten moet je wel voorbereiden. Een heel goed startpunt is de website van Department of Conservation. Hier is ie http://www.doc.govt.nz/

Buiten de Great Walks ben je totaal op jezelf aangewezen en zul je wat meer outdoor ervaring moeten hebben of met iemand anders meegaan waar je van kunt leren.
Voor mij is een keiharde regel dat je buiten de Great Walks niet alleen moet gaan wandelen. Verder moet je een plan hebben en dat plan uitleggen aan iemand die de noodklok kan luiden bij de politie als je geen kontakt opneemt op de panic date. Dit kan heel simpel dmv email of een SMSje.
Ga nooit op pad zonder een locator beacon. Je kunt er over het algemeen van uitgaan dat je telefoon GEEN bereik heeft in de outdoors. Je kunt makkelijk een enkel verzwikken of breken en als je dan een paar dagen lopen van de beschaving bent wil je wel hulp kunnen inroepen (de rescue helicopter of als het slecht weer is wordt dat Search & Rescue).

Super essentieel is een goede camera met RUIM geheugen!!

Veel plezier.

Cheers
Elly

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Elly


Inloggen

Om in het forum te schrijven of forumleden via het forum privémailtjes te sturen, moet je eerst inloggen.
Vul je emailadres en je wachtwoord in en klik op 'inloggen'. Om ingelogd te kunnen zijn moet je browser cookies accepteren. Als je ingelogd bent, blijft dat een paar maanden geldig, tenzij je weer uitlogt.

E-mailadres:
Wachtwoord:
 


Aanvraag wachtwoord

Heb je nog geen wachtwoord? Vraag het hier aan. Het wachtwoord wordt naar je emailadres verzonden *.

E-mailadres:
 

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Vul je emailadres hier in en laat je wachtwoord naar je e-mailadres sturen *.

E-mailadres:
 
* Soms komen mailtjes van het forum niet aan. Het betreft dan vaak hotmail.com adressen (of live.nl of outlook.com). Als de mail door zo'n emailprovider wordt tegengehouden, dan krijg je het mailtje met je wachtwoord niet. Je kunt dan het beste een ander emailadres proberen. Als het niet lukt om je wachtwoord toegestuurd te krijgen, vertel het ons dan via het contactformulier