Nieuw Zeelandforum
       Forum  |  Links  |  Resultaten enquête  |  Info  |  Faq  

19-11-2017, 11:17

Adviezen 6 weken Nieuw-Zeeland, Noord en Zuid

, Laurien

Beste reizigers.

Wij (mijn vriend en ik, 30/33 jaar) zitten met een klein (luxe) dilemmatje (met de nadruk op ‘tje’ natuurlijk) voor onze vakantie naar Nieuw Zeeland. Wij vliegen van zaterdag 9-12 t/m zaterdag 21-01 naar en van Auckland.
I.v.m. de drukte voor de ferry hebben wij alvast een ticket geboekt (zonder auto) voor maandag 25-12, 09:00uur. Alleen voor deze dag en voor di 19-12 waren er nog tickets beschikbaar voor de voorkeurstijd: 09:00uur.
Onze tickets kunnen we nog kosteloos annuleren en wijzigen, dus wellicht verplaatsen we ze nog naar de 19e (afhankelijk van de planning).
Wij gaan een auto huren en nemen deze niet mee op de boot. Ik heb met Omega car rental contact. Daar kunnen we een week van te voren aangeven welke dag wij precies de auto zullen wisselen voor de overtocht. Bij heel veel auto verhuur bedrijven moet dit van te voren definitief worden vastgelegd. Daarnaast krijg je bij Omega geld terug voor ongebruikte dagen wanneer je de auto eerder wilt inleveren. Ook wel fijn.

Voor de verdeling van onze reis over het Noorder- en Zuidereiland hebben we nu meer opties. We willen graag voordat we weer terug naar huis vliegen nog relaxen aan het strand. Eventueel wouden we hiervoor naar een eiland in de buurt vliegen (Nieuw Caledonië bijvoorbeeld), of bovenin op het Noorder eiland naar The Bay of Islands.
Nu lijkt zo’n vlucht naar een eiland nog aardig duur, dus wordt het wellicht Bay of Islands.

Wij zijn voornemens om onderstaande globale planning aan te houden:

• Ma 11-12, 12:00 uur aankomst Auckland
• Noordereiland rondtrekken
• Di 19-12, 09:00 uur ferry naar Zuid
• Zuidereiland rondtrekken
• Na afloop terug rijden (auto inleveren Picton en nieuwe oppikken in Wellington)
• Laatste dagen in Bay of Island vertoeven
• Za 21-01, 23:59: vertrek Auckland-Amsterdam

Wat we nu op ons programma willen hebben is in ieder geval:
Noord (past onderstaande in de periode aankomst ma 11-12 t/m di 19-12?):
• Rotorua
• Lake Taupo
• Tongariro
• Waitomo Caves (eventueel op terugreis van zuid-noord)
Zuid:
• Abel Tasman National Park
• Kaikoura
• Akaroa
• Rijden door regio Hawke’s Bay
• Fiordland: Milford Sound,..
• Kahurangi National Park
• West coast
• Lake Wanaka

Wat adviseren jullie in dit geval?
Indien we de 19e met de ferry gaan en blijkt dat we meer wouden zien op het Noorder eiland, dan kunnen we als we de ferry nemen van Zuid naar Noord eventueel gemiste dingen met de auto op route alsnog langs..
Of is het advies het 1e deel van de vakantie zoveel mogelijk van het Noorder-eiland te zien, de ferry op bijv. de 25e te nemen, Zuider-eiland rondtrekken en dan terug te vliegen (i.p.v. te rijden) van Christchurch naar Auckland en in Auckland een auto huren voor naar Bay of Islands?

Zijn er naast Bay of Islands nog andere aan te raden plaatjes/gebieden om aan het einde van je vakantie nog te relaxen aan een strand? In dit geval kunnen we namelijk Bay of Islands ook aan het begin van onze vakantie al langs gaan en afvinken.
Als we starten op het Noorder-eiland richting Bay of Islands dan wou ik onderstaande plaatsen op route langs gaan.
Auckland-Harbour Bridge-Puhoi (= Bay of Islands o.a.) -Whangarei-Kawakawa-Paihia-Opononi-Hokianga Haven-Omapere-Waipoua Forest (massive Kauri trees)-Matakana-Coromandel-Whitianga-Hahei-Tairua (Paku Hill)-Whangamata-Rotorua

Wat betreft onze interesses etc: Wij willen vooral graag mooie hikes doen, eventueel multiple day hikes.
Kunnen jullie wellicht ook aangeven welke je nu alvast moet reserveren?

Nog wat verdere vragen 😊:
Heeft iemand ervaring met het vliegen van Nieuw Zeeland naar een tropisch eiland in de buurt? Wellicht zijn de prijzen in Nieuw Zeeland lager dan dat ik hiervoor nu op verscheidene directe websites zie.

Zijn voor de ‘standaard’ hikes die wij willen gaan doen, berg/wandelschoenen een echte must of kan dit prima op sport/hardloop schoenen?

Hebben jullie wellicht nog tips voor een hotel voor de eerste 2 nachten in Auckland (bijkomen)?

Bij welke provider kunnen wij het beste een sim-kaart voor het wifi nemen?

Tot slot, hebben jullie wellicht ervaring met een Nissan Tiida of gelijkwaardig 1500cc? Deze auto wordt ons namelijk aangeboden door Omega car rentals.
En is hierbij €1.500,- een redelijke huurprijs voor de 41 dagen?
(incl. inleveren Wellington-Picton, flexibele inleverdagen, onbeperkte km's en CDW (Collision Damage Waiver) Insurance covers the Hirer for Scratches, Dents, the Windscreen/Windows and a vehicle accident with a $0 excess.)
Is de genoemde verzekering voldoende?
Werkt navigatie op de telefoon goed (google maps), of is een navigatie in de auto echt aan te raden?

Hopelijk hebben jullie wat ervaring met het e.e.a. en kunnen jullie adviezen geven.
Als je ergens nog nooit bent geweest is het inschatten van o.a. (reis)tijd etc. ook best lastig.
Ik kijk uit naar jullie reacties.
Alvast super bedankt!
Groetjes Laurien

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Laurien
23-11-2017, 1:45

Re: Adviezen 6 weken Nieuw-Zeeland, Noord en Zuid

, ingrid

Met zoveel vragen en een beperkte reistijd is het misschien toch een goed idee om een professioneel reisadviseur in de arm te nemen.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar ingrid
23-11-2017, 2:15

Re: Adviezen 6 weken Nieuw-Zeeland, Noord en Zuid

, MarMis (Golden Bay)

Even vluchtigjes, een beetje van mijn visie

De ferry hoef je echt niet zo ver vooruit te boeken hoor. Zeker zonder auto zijn er altijd wel wat plaatsen vrij. Heb het zelf nog niet meegemaakt of gehoord dat het voor voettrafic vol is geweest.

Daarbij zou ik een kleine wijziging voorstellen. Als je met de auto het noorder eiland heb bekeken en daarna het zuidereiland. Dan zou ik niet weer met de auto terug gaan, dit is vrij prijzig en onhandig vanwege de autowisseling in picton/wellington.
Het is veel eenvoudiger (en verhoudigsgewijs goedkoper) om terug te vliegen van ChristChurch naar Auckland en evt. vandaar weer een auto huren om naar de bay of islands te gaan.

Maar als het aan mij zou liggen, zou ik gewoon intens genieten van Nieuw Zeeland. Die dagen rust aan het einde zijn echt niet nodig, want je kunt op je trip genoeg rustplekken inplannen. Tenslotte is de vliegreis terug pas echt dat wat je weer opbreekt en niet de vakantie in NZ.

Persoonlijk zou ik zeggen geniet lekker met je voorgestelde start om eerst Northland te bezoeken en daarna lekker het noordereiland. Neem de ferry en ga het zuidereiland verkennen.
Daarna met het vliegtuig van ChristChurch naar Auckland, wellicht een goede nachtrust en dan met vliegtuig naar Nederland terug.

Plan genoeg rustdagen in op je trip, want bekent is dat veel toeristen teveel reizen en dan nog maar weinig zien van Nieuw Zeeland.
De verdeling van de vakantie voor het noorder en zuidereiland zou ik op 50/50 houden.

Ik zou goede schoenen aanraden. Echte bergschoenen is wellicht niet nodig, maar goede wandelschoenen is wel een pre. (geen sport/hardloopschoenen), Dit is mijn visie. want 'echt' hiken is echt meer dan een straatje om het huis rennen in Nederland.
De Westcoast op het zuidereiland is vrij eentonig en neem in ieder geval goed muggenspul mee. Ik zou eerder de 'golden Bay' en Nelson inplannen voor een goed bezoek.
Er zijn genoeg Backpackerhotelletjes in Auckland te vinden. persoonlijk zou ik de Jeugdhotel aanraden. Wij hebben altijd positieve ervaringen in heel NZ. En ze zijn goed betaalbaar en compleet. Er zit er 1 in het midden van Auckland, maar als je met de auto bent moet je wel rekening houden met parkeren. Persoonlijk ben ik niet gecharmeerd van de zogenaamde Airport hotels. (ook al liggen ze wat verder van de airport hihi).
Maar kijk eens op www.travelbug.co.nz of www.booking.com

Voor Wifi....houd er rekening mee dat NZ schrikbarend duur is!. Heb zelfs al gehoord dat mensen liever een pakket in NL/Fr of zo nemen in plaats van hier in NZ.
Zeker een NZ simkaart kopen. Dat is een aanrader. Je kunt vodafone nemen of Skinny waarbij het eenvoudig is om gewoon dat (bij) tekopen wat je nodig hebt.

Auto is prima. en de prijs lijkt me een goede prijs in het hoogseizoen.
Verzekering is meer dan de meeste kiwi's hier hebben haha. Vergeet niet zelf de auto goed te checken voordat je er een meter mee hebt gereden. Laat ieder kras noteren, want je wilt niet verrassingen hebben als weer inlevert!
Navigatie is niet nodig hoor. Er zijn maar een paar wegen in NZ en echt verloren raak je niet. Zorg gewoon dat je een kaart hebt (die meestal standaard bij de auto zit) anders heb je die voor 2 tientjes bij iedere boekhandel.
Maar als je een ramp in het verkeer bent, dan kun je een navigator hebben. Terugkomende op Google....wifi is hier heel duur, lijkt me niet zo'n slimme keus

Ja.... en die reistijd. Houd er rekening mee dat 50km in NZ is niet te vergelijken met 50km in Nederland.

Mocht je nog meer vragen hebben.
pm me maar :)

Marianne

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar MarMis (Golden Bay)


Inloggen

Om in het forum te schrijven of forumleden via het forum privémailtjes te sturen, moet je eerst inloggen.
Vul je emailadres en je wachtwoord in en klik op 'inloggen'. Om ingelogd te kunnen zijn moet je browser cookies accepteren. Als je ingelogd bent, blijft dat een paar maanden geldig, tenzij je weer uitlogt.

E-mailadres:
Wachtwoord:
 


Aanvraag wachtwoord

Heb je nog geen wachtwoord? Vraag het hier aan. Het wachtwoord wordt naar je emailadres verzonden *.

E-mailadres:
 

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Vul je emailadres hier in en laat je wachtwoord naar je e-mailadres sturen *.

E-mailadres:
 
* Soms komen mailtjes van het forum niet aan. Het betreft dan vaak hotmail.com adressen (of live.nl of outlook.com). Als de mail door zo'n emailprovider wordt tegengehouden, dan krijg je het mailtje met je wachtwoord niet. Je kunt dan het beste een ander emailadres proberen. Als het niet lukt om je wachtwoord toegestuurd te krijgen, vertel het ons dan via het contactformulier