Nieuw Zeelandforum
       Forum  |  Links  |  Resultaten enquĂȘte  |  Info  |  Faq  

27-3-2017, 13:59

Container van Nederland naar Nieuw Zeeland

, Titia

Hallo allemaal!

Al jaren kijk ik stiekem mee met jullie leven op dit leuke forum, maar nu is het dan ein-de-lijk zover: Ik kan gaan emigreren!

Ik ga samen met mijn vriend en 2 honden de oversteek maken in juli en we hebben besloten, na het lezen van veel berichten op dit forum en zelf wat onderzoek te hebben gedaan, om een container met een groot deel van onze inboedel mee te nemen. Omdat velen van jullie gebruik hebben gemaakt van de service van Hazeleger heb ik ook bij hun een offerte aangevraagd (net). We kiezen waarschijnlijk voor een 20ft container dus mocht iemand nog iets willen verschepen: Laat het ons weten en wie weet kunnen we samen wat regelen!

Nu is het zo dat ik op een Working Holiday visum het land binnenkom en mijn vriend heeft een brits paspoort dus hij heeft voorlopig geen visum nodig. Nu vroeg ik me af of iemand van jullie op de hoogte is wat betreft de regels voor het invoeren van inboedel en belastingen?! Ik las namelijk ergens dat als je meubels gaan invoeren je dik belasting moet betalen als je geen resident visum hebt! Als dat zo is wachten we namelijk nog even met verschepen tot iemand van ons een vaste baan heeft met het bijhorende visum.

Daarnaast zit ik ook nog met enkele logistieke zaken, we hebben namelijk een koopwoning en die verkoopt waarschijnlijk niet zo snel. Deze gaan we dus onderverhuren onder de leegstandswet en we willen dan zsm tijdelijk ergens op een camping gaan wonen zodat we nog een beetje zicht hebben op de situatie. Daarom willen we kijken naar de mogelijkheden om een container al eerder te huren voor onze meubels en te stallen op iemands terrein, heeft iemand van jullie daar ervaringen mee? En dan vooral met wat de kosten zijn? We verwachten namelijk ook niet dat we meteen een woning vinden waar we alles in kwijt kunnen en willen de container dus in NZ ook een tijdje ergens stallen, wat zijn daar jullie ervaringen mee? Als dit allemaal te duur wordt wat betreft huur van de container willen we er gewoon eentje aanschaffen, maar krijgen we die ook weer makkelijk verkocht in NZ?

Een hoop vragen en google weet veel, maar soms is het toch wel fijn om iemand te spreken met wat ervaring...

Alvast bedankt voor het lezen en meedenken!

Groetjes,

Titia

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Titia
2-7-2017, 3:09

Re: Container van Nederland naar Nieuw Zeeland

, MarMis (Golden Bay)

Goh Titia,

Zie je bericht nu pas. En nog geen reactie??
Weet niet hoe het zit, of je al onderweg bent of nog wat advies kunt gebruiken.

Het eerste advies wat ik je wil geven, is om nog geen container deze kant op t3e sturen voordta je wat meer zekerheid hebt. Je maakt veel kosten en de kans dat het niet lukt met visa of zo.... is aanwezig.
En waarom zou je iets hier stallen, als jet ook in Nederland kan.

Mocht je meer advies nodig hebben, laat het maar weten. Ik weet wel het e.e.a van stalling enz.

Marianne

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar MarMis (Golden Bay)


Inloggen

Om in het forum te schrijven of forumleden via het forum privémailtjes te sturen, moet je eerst inloggen.
Vul je emailadres en je wachtwoord in en klik op 'inloggen'. Om ingelogd te kunnen zijn moet je browser cookies accepteren. Als je ingelogd bent, blijft dat een paar maanden geldig, tenzij je weer uitlogt.

E-mailadres:
Wachtwoord:
 


Aanvraag wachtwoord

Heb je nog geen wachtwoord? Vraag het hier aan. Het wachtwoord wordt naar je emailadres verzonden *.

E-mailadres:
 

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Vul je emailadres hier in en laat je wachtwoord naar je e-mailadres sturen *.

E-mailadres:
 
* Soms komen mailtjes van het forum niet aan. Het betreft dan vaak hotmail.com adressen (of live.nl of outlook.com). Als de mail door zo'n emailprovider wordt tegengehouden, dan krijg je het mailtje met je wachtwoord niet. Je kunt dan het beste een ander emailadres proberen. Als het niet lukt om je wachtwoord toegestuurd te krijgen, vertel het ons dan via het contactformulier