Nieuw Zeelandforum
       Forum  |  Links  |  Resultaten enquĂȘte  |  Info  |  Faq  

21-3-2017, 20:55

rondreis

, Jan

Wij, 2 volwassenen van rond de 55 jaar, willen of eind dit jaar of begin volgend jaar (febr.) een rondreis van 4 weken maken door N.Z. we denken erover om zowel Noorder- als Zuidereiland te gaan bezoeken. we realiseren ons heel goed dat je dan niet alles kunt zien en/of doen. wel zouden wij graag suggesties/tips willen hebben. Zoals: met camper of met personenauto, eind 2017 of febr. 2018, welke vliegmaatschappij, mooie campgrounds en/of bed&breakfast mogelijkheden.
Natuurlijk gaan we ons ook zelf nu goed verdiepen in dit mooie land.
groeten,
Jan

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Jan
22-3-2017, 22:52

Re: rondreis

, Hijlko

Tip: ga eind 2017 en niet in januari of februari 2018. In december (hoe eerder hoe beter) is het nog iets minder druk. Het kan heel druk zijn in Nieuw Zeeland: campings en hotels helemaal volgeboekt.
Goeie reis,
Hijlko

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Hijlko
23-3-2017, 13:06

Re: rondreis

, Alisha

Hoi, ik zou zeker voor een camper kiezen. Dat is het makkelijkst als je rondreist, en je hoeft ook niet om de paar dagen steeds je koffer weer in- en uit te pakken.

Ik weet niet wat jullie budget is, maar NZ is relatief duur. De dagelijkse boodschappen zijn zeker duurder dan NL, uit eten gaan ligt ongeveer op hetzelfde niveau, wijn en bier zijn duurder. Ook campers zijn niet goedkoop, maar je kunt de kosten enigszins beperken door zelf te koken in de camper, en je hebt altijd je huisje bij je. Overigens zijn de meeste motels ook voorzien van kleine keukentjes.

Ik ben het met Hijlko eens dat je het hoogseizoen moet vermijden. Zoek op internet naar de schoolvakanties en ga buiten het seizoen.

Veel plezier met de voorbereidingen!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Alisha
4-5-2017, 12:26

Re: rondreis

, Jaap (Paraparaumu)

In aanvulling op wat Hijlko schrijft: vanaf half December tot half Januari is de ferry eigenlijk ook volgeboekt. Hoewel ik heb begrepen dat sommige camper verhuurders overtochten opkopen, die je dan weer bij hen kan kope.

Hoe dan ook, veel plezier!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Jaap (Paraparaumu)


Inloggen

Om in het forum te schrijven of forumleden via het forum privémailtjes te sturen, moet je eerst inloggen.
Vul je emailadres en je wachtwoord in en klik op 'inloggen'. Om ingelogd te kunnen zijn moet je browser cookies accepteren. Als je ingelogd bent, blijft dat een paar maanden geldig, tenzij je weer uitlogt.

E-mailadres:
Wachtwoord:
 


Aanvraag wachtwoord

Heb je nog geen wachtwoord? Vraag het hier aan. Het wachtwoord wordt naar je emailadres verzonden *.

E-mailadres:
 

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Vul je emailadres hier in en laat je wachtwoord naar je e-mailadres sturen *.

E-mailadres:
 
* Soms komen mailtjes van het forum niet aan. Het betreft dan vaak hotmail.com adressen (of live.nl of outlook.com). Als de mail door zo'n emailprovider wordt tegengehouden, dan krijg je het mailtje met je wachtwoord niet. Je kunt dan het beste een ander emailadres proberen. Als het niet lukt om je wachtwoord toegestuurd te krijgen, vertel het ons dan via het contactformulier