Nieuw Zeelandforum
       Forum  |  Links  |  Resultaten enquête  |  Info  |  Faq  

27-10-2016, 19:02

emigreren als NL vrouw met man met NL én NZ paspoort mogelijk?

, Irene

Kun je als je man een NZ paspoort heeft gewoon emigreren naar NZ? We zijn 28 jaar getrouwd en zijn nu 56 en 57. Moeten wij nog punten halen om er te gaan wonen of engelse examens doen? Ik ben NL en heb alleen een NL paspoort. Mijn man heeft 2 paspoorten NL en NZ hij is geboren in NZ maar hij is wel Nederlander en geen Nieuw Zeelander. Welke voorwaarden moet ik als NL vrouw aan voldoen om mee te mogen emigreren?

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Irene
30-10-2016, 20:26

Re: emigreren als NL vrouw met man met NL én NZ paspoort mogel

, Harriette, Whangarei

Mijn man is ook nz en ik kon zonder al teveel problemen een familie visum aanvragen. Je hoeft geen taaltest te doen, alleen de medische keuring. Het gaat een stuk sneller en we waren in 5 weken klaar. Toen (zo'n 5 jaar geleden) moest hij wel garant voor mij staan en mogen jullie de eerste paar jaar geen aanspraak op een uitkering maken.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Harriette, Whangarei
4-6-2017, 3:13

Re: emigreren als NL vrouw met man met NL én NZ paspoort mogel

, Tama McGlinn

Jouw man heeft een NZ paspoort, maar je zegt dat hij geen Nieuw Zeelander is? Dat klinkt onmogelijk; een paspoort is een paspoort, toch?

Maar goed, dan kun je het land in komen ofwel visa-waiver, maar dan moet je ze overtuigen dat je na 3 maanden van plan was om weer weg te gaan, en dan ook genoeg geld hebt om dat te doen, ofwel met een 'Partner of a New Zealander Visitor Visa', die geldig is voor 2 jaar. In die twee jaar, eenmaal in NZ, vraag je een permanente verblijfsvergunning aan, en na 5 jaar dat te hebben krijg je zelf ook een NZ paspoort. Op dat moment heb je overigens zonder iets te zeggen of doen officieel je NL paspoort ongeldig gemaakt, maar zolang je geen problemen maakt met de NL marechaussee gaat NZ je natuurlijk niet verklikken. Veel succes!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Tama McGlinn


Inloggen

Om in het forum te schrijven of forumleden via het forum privémailtjes te sturen, moet je eerst inloggen.
Vul je emailadres en je wachtwoord in en klik op 'inloggen'. Om ingelogd te kunnen zijn moet je browser cookies accepteren. Als je ingelogd bent, blijft dat een paar maanden geldig, tenzij je weer uitlogt.

E-mailadres:
Wachtwoord:
 


Aanvraag wachtwoord

Heb je nog geen wachtwoord? Vraag het hier aan. Het wachtwoord wordt naar je emailadres verzonden *.

E-mailadres:
 

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Vul je emailadres hier in en laat je wachtwoord naar je e-mailadres sturen *.

E-mailadres:
 
* Soms komen mailtjes van het forum niet aan. Het betreft dan vaak hotmail.com adressen (of live.nl of outlook.com). Als de mail door zo'n emailprovider wordt tegengehouden, dan krijg je het mailtje met je wachtwoord niet. Je kunt dan het beste een ander emailadres proberen. Als het niet lukt om je wachtwoord toegestuurd te krijgen, vertel het ons dan via het contactformulier