Nieuw Zeelandforum
       Forum  |  Links  |  Resultaten enqu√™te  |  Info  |  Faq  

25-1-2009, 8:01

Remigratie

, Bonnie en Etienne

Vanwege persoonlijke omstandigheden (scheiding) heb ik besloten dat ik terug ga naar NL.
Ben benieuwd of er mensen op het forum zijn die hier ervaring mee hebben en wat nuttige tips voor mij hebben.
Heb ik bv. voorrang mbt huisvesting in NL en wat kan ik al van te voren regelen.
Mochten er trouwens mensen zijn die een huis in Seddon nabij Blenheim zoeken dan hoor ik dat ook graag.
Bij voorbaat dank.

Cheers
Etienne

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Bonnie en Etienne
31-1-2009, 3:02

Re: Remigratie

, Ingrid

Hoi Etienne,

Een aantal jaar geleden heb ik iemand op het werk tegen gekomen (toen ik nog in Nederland woonde) die terugkeerde van NZ naar Nederland. Hij had geluk dat er nog genoeg banen waren voor het oprapen.

Als je remigreert zul je weinig hulp van de overheid krijgen. Voorrang op huisvesting = NEE
Gewoon weer inschrijven bij een gemeente en van vooraf aan beginnen. En helaas het puntenstelsel is bij iedere gemeente/huisvestingsinstelling ietsjes anders.
Recht op uitkering of zo is volgens mij dan ook moeilijk maar dat zou ik maar eens navragen.

Ik zeg ook wel eens je kunt beter een 'vluchteling' zijn (alhoewel dat niet aan te raden is gezien de achtergrond die als vluchteling hebt meegemaakt).

Je zult in eerste instantie toch op familie en vrienden aangewezen zijn en hopelijk zo snel mogelijk weer een baan kunnen krijgen om je leven weer 'normaal' te krijgen.

Natuurlijk maar hopen dat jullie huis redelijk snel en goed verkocht wordt maar gezien de toestand in Nieuw Zeeland zal dat ook moeilijk zijn net zoals in Nederland voor mensen die van Nederland naar Nieuw Zeeland of waar dan ook komen (en hun huis 'moeten' verkopen)

Veel success,
Ingrid

reageer op dit bericht in het forum
31-1-2009, 10:13

Re: Remigratie

, Josie

'Ik zeg ook wel eens je kunt beter een 'vluchteling' zijn (alhoewel dat niet aan te raden is gezien de achtergrond die als vluchteling hebt meegemaakt).'

Ja, want als vluchteling mag je jarenlang in onzekerheid een klein kamertje delen in een asielzoekerscentrum en krijg je wekelijks wat zakgeld omdat het je verboden is werk te zoeken zolang je status niet rond is. Maar goed, je hebt wel een dak boven je hoofd. Rare en misplaatste vergelijking!

Etienne, succes met alles.

reageer op dit bericht in het forum
31-1-2009, 11:57

Re: Remigratie

, Arthur

Daarnaast is het zo dat de overheid niet je broeders hoeder is, dus om daar naar te wijzen ... Het mooie van veel plekken op aarde is dan het individu in beginsel zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar handelen, keuzes, successen en falen. Het maken van keuzes is voor de meeste bezoekers van dit forum gesneden koek, hoe moeilijk ook.
Iedere reden om zelfstandig te gaan wonen is valide. Of je nu gaat scheiden ver weg of dichtbij, of dat je gewoon je vleugels wilt uitslaan of een baan accepteert 'helemaal' aan de andere kant van Nederland.
Neemt niet weg dat ik het enorm rot vind te lezen dat vanwege een scheiding het (relatief korte?) avontuur beŽindigd is. Ik zal mijn licht eens laten schijnen bij een collega, een volkshuisvester van beroep. Maar ik heb zelf nog niet gehoord van een speciale regeling. Maar wie weet. De druk op de woningmarkt scheelt ook nogal per regio.

Heel veel succes!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Arthur
31-1-2009, 17:34

Re: Remigratie

, petra

Daarbij komt dat je je pas kunt inschrijven bij een gemeente zodra je een adres hebt in die gemeente ... Je zou je dus tot die tijd op het adres van familie of vrienden moeten kunnen inschrijven.
Tip: schrijf verhuurders/woningbouwverenigingen aan en vertel zonder schroom je verhaal. Al hebben ze maar tijdeijk iets voor je zodat je weer iets kunt opbouwen in NL.

reageer op dit bericht in het forum
1-2-2009, 8:27

Re: Remigratie

, plien

Voor een 'gewone' huurwoning kom je niet in aanmerking. Vrije sector kun je proberen, maar je betaalt er wel voor. Als alternatief kun je - als je niet bij familie terecht kunt - anti-kraak bewoning doen. Vaak weten woningbouwcooperaties wel adressen hiervan.
Heel veel succes!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar plien
3-2-2009, 9:16

Re: Remigratie

, Bonnie en Etienne

Dank jullie wel voor jullie reacties.
Heb gelukkig onderdak bij goede vrienden voor zolang als het nodig is.
Was niet van plan mijn hand op te gaan houden bij de NL overheid maar was wel prettig geweest als je urgentie kreeg voor huisvesting.
Vrije sector had ik al bekeken maar zolang ik hier nog hypotheek moet bijdragen is dat niet echt haalbaar denk ik.
Je kunt beter een huis kopen maar dan moet het huis hier wel verkocht zijn.
En ja Arthur,het is een kort avontuur geweest (13 maanden nu) maar ondanks alles wel een mooi avontuur.
Heb ook geen spijt van de emigratie en vind NZ nog steeds een geweldig land.
Thanks so far

Cheers
Etienne

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Bonnie en Etienne
3-2-2009, 10:41

Re: Remigratie

, Arthur

Beste Etienne,

Ik begreep ook niet uit je mail dat wilde aankloppen bij de overheid.
Ik heb inmiddels de vraag gesteld aan mijn collega volkshuisvester. Daar kwam kort gezegd geen antwoord vandaan dat jou verder helpt, zowel in kennis als in het vinden van een huis. Helaas. Ik begreep wel dat je vier maanden de tijd hebt om je te settelen, voordat je je moet inschrijven bij een bevolkingsregister. Maar ik kan er naast zitten; ff ckecken dus.

Succes wederom, Arthur

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Arthur
3-2-2009, 10:49

Re: Remigratie

, petra

Dat met die 4 maanden klopt. Ook voor wat betreft ziektekostenverzekering.

reageer op dit bericht in het forum
8-1-2018, 2:46

Re: Remigratie

, Michael

Hallo Bonnie en Etienne,

Ik kwam dit oude forum tegen en het is hier nu wel 7 Januari, 2018 ik was benieuwd of het jullie allemaal gelukt is om weer gelukkig in NL te zitten. Ik vraag het omdat ik weliswaar in Amerika zit, ik ook terug wil naar nederland. Ik heb er een boel over gezien online en ik zou doodgraag terug naar Zeeland willen, voor mij zelfde reden een scheiding en alleen is alleen, hen drie kinderen welke ik nooit te zien krijg en eenzaam en bang hier zitten op alles wat mijn kant op kan komen dat wil dat ik weg wil. Ik weet dat de regeering NIKS doet voor burgers die terug willen naar NL, ze hebben wel van de SVB dat mensen een dik bedrag tot aan hun pensioen krijgen als ze uit NL vertrekken naar land van herkomst, is gewoon schandalig. De reden dat ik begon te schrijven was een reactie van Arthur, wat mij een beetje boos maakte omdat het niet handje ophouden is maar HULP vragen krijgen is. Ik mag voor hem hopen dat hij nooit in zo een situatie terrecht komt want emotioneel is het heel slopend.

Ik weet niet OF je uberhaupt ooit nog dit email krijgt of niet maar zoek NL-ers die soortgelijke ervaring hebben enz. Ik hoop dat je weer al jaren fijn in NL mag zitten en wie weet toch nog deze reaktie krijgt te zien en zou kunnen reageren.

Met vriendelijke Groetjes.

Michael. op dit moment in de USA maar oh zo heimwee naar NL

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Michael


Inloggen

Om in het forum te schrijven of forumleden via het forum privémailtjes te sturen, moet je eerst inloggen.
Vul je emailadres en je wachtwoord in en klik op 'inloggen'. Om ingelogd te kunnen zijn moet je browser cookies accepteren. Als je ingelogd bent, blijft dat een paar maanden geldig, tenzij je weer uitlogt.

E-mailadres:
Wachtwoord:
 


Aanvraag wachtwoord

Heb je nog geen wachtwoord? Vraag het hier aan. Het wachtwoord wordt naar je emailadres verzonden *.

E-mailadres:
 

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Vul je emailadres hier in en laat je wachtwoord naar je e-mailadres sturen *.

E-mailadres:
 
* Soms komen mailtjes van het forum niet aan. Het betreft dan vaak hotmail.com adressen (of live.nl of outlook.com). Als de mail door zo'n emailprovider wordt tegengehouden, dan krijg je het mailtje met je wachtwoord niet. Je kunt dan het beste een ander emailadres proberen. Als het niet lukt om je wachtwoord toegestuurd te krijgen, vertel het ons dan via het contactformulier