Nieuw Zeelandforum
       Forum  |  Links  |  Resultaten enquête  |  Info  |  Faq  

26-7-2016, 16:46

Kansen in Nieuw Zeeland

, Erik

Doordat mijn werkzaamheden als docent Sport en Bewegingseducatie aan de HAN eindigen willen mijn vriendin en ik van de nood een deugd maken. Daarom zijn we volop onze kansen en mogelijkheden op een avontuur in het buitenland in kaart aan het brengen.

Zo ver ik heb kunnen zien staan onze beroepen / opleidingen niet op een shortlist maar wel in de list of skilled occupations. Voor een lange termijn haal ik uit de overheidssite dat het in dit geval een Skilled Migrant Category Resident Visa zal betreffen.

Aangezien we heel breed aan het kijken zijn lopen we het risico dat we heel snel door alle bomen het bos niet meer kunnen zien. Daarom hoop ik hier een zetje in de richting te krijgen waar we ons op kunnen richten op basis van ons profiel en natuurlijk ook een reality check.

Ik: 37jr. en docent aan het HBO in de richting Sport en Bewegingseducatie (sport inzetten tbv maatschappelijke doelen). Daarvoor als sportconsulent sportprojecten opgezet in gemeenten om doelgroepen in beweging te krijgen en gezondheidsbevordering en gewerkt voor een evenementenbureau van topsport evenementen. Afgestudeerd aan de ALO in Groningen (docent Lichamelijke opvoeding 1e graads) en een International Master in Management Law and Humanities of Sport

Vriendin: 24 jr. en een Bachelor in Interior Design behaald aan de hogeschool Thomas Moore in Mechelen (België).

Meer informatie kan ik natuurlijk altijd toevoegen. Maar om een te lang verhaal te voorkomen laat ik dat nu eerst hier bij. We zijn erg benieuwd naar jullie input.

Alvast bedankt!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Erik
27-7-2016, 13:54

Re: Kansen in Nieuw Zeeland

, Esther

Hoi Erik,

Ik kan alleen wat zeggen over het beroep van je vriendin. Nieuw Zeeland is niet bekend met dit beroep. Ik weet van twee vrouwen die hier een diploma voor hebben. Buiten NZ de studie gedaan en geen baan hebben kunnen vinden. Ze kennen het niet echt... volgens mij.

Misschien dat iemand anders op het forum hier andere ervaringen mee heeft?

Succes!

Oja, als je voor je 40 bent de visumprocedure start krijg je nog redelijk wat punten voor de EOI. Maar hoe de mogelijkheden voor jou zijn om hier een baan te krijgen, dat weet ik niet.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Esther
29-7-2016, 13:27

Re: Kansen in Nieuw Zeeland

, Erik

Hoi Esther en Ingrid,

Dank voor jullie reacties.

Fijn om te lezen dat kansen als zelfstandige in NZ redelijk zijn en gemakkelijker benut kunnen worden dan in NL.
Mijn kansen zal ik zeker verder onderzoeken. Ik kan altijd als docent L.O. mijn mogelijkheden verkennen. Daarbij is NZ een sportief land en heeft het natuurlijk veel buitensport / vrijetijds mogelijkheden.

Op basis van opleiding en leeftijd lijkt het me dat ik nog redelijk wat punten kan krijgen. Al heb ik het systeem nog niet helemaal doorgrond.

Zo lees ik het nu:
- zorgen dat ik een baan vind in NZ, bijvoorbeeld docent op een school (= 50 punten)
- ik ga er vanuit dat het een baan is waar ik nu al ca 6jr ervaring in heb (= 20 punten)
- opleiding (=50 a 55 pnt)
- leeftijd (= 25 pnt)

Dan zou ik dus op 135 punten uit kunnen komen als ik het allemaal goed doe.

Ik ga er alleen vanuit dat voor mijn vriendin het zelfde proces geldt en dat zij ook een visum moet verkrijgen?

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Erik
3-8-2016, 4:46

Re: Kansen in Nieuw Zeeland

, Esther

Hoi Erik,

Als jij alleen, zonder de punten van je vriendin haar opleiding, met 135 punten de EOI gaat indienen dan wordt je niet geselecteerd. Wij kwamen in september 2015 op 130 punten en werden niet geselecteerd. Je moet echt boven 140 punten uitkomen.

Je kunt na elke trekking kijken welke mensen op welke manier zijn geselecteerd. En als je kijkt naar de afgelopen jaren dan is er niemand meer met minder dan 140 punten geselecteerd. Tenzij ze een Job Offer hebben.

Als je de EOI kunt invullen met een Job Offer dan heb je direct 90 punten extra. Of je moet de opleiding van je vriendin in de EOI gebruiken. Check even of deze erkent is bij de NZQA. Als deze erkent is bij de NZQA dan is het makkelijk om haar opleiding mee te nemen in de EOI. En heb je genoeg punten. Is de opleiding niet erkent dan kan je deze laten erkennen. Dat kost iets van 800 euro (dollar?).

Wij hebben met een Job Offer en een Work Visa afgelopen januari kunnen emigreren. In februari hebben wij onze EOI aangepast met de Job Offer. En wij werden daarna direct geselecteerd.

Succes!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Esther
27-7-2016, 23:45

Re: Kansen in Nieuw Zeeland

, ingrid

Nieuw Zeeland is niet bekend met dit beroep??? Heb je al eens Interior Design NZ gegoogled?
Misschien niet makkelijk om een baan te vinden maar het bestaat toch echt wel. Ze zou altijd voor zichzelf kunnen beginnen. Dat is in NZ (weliswaar met de juiste connecties) een stuk makkelijker dan in Europa.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar ingrid
17-9-2016, 11:01

Re: Kansen in Nieuw Zeeland

, Pieter

Als je een tijdje huizen kijkt op Realestate.co.nz zou ik zeggen dat er wel degelijk kansen liggen voor een binnenhuis architect :)

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Pieter
17-9-2016, 14:01

Re: Kansen in Nieuw Zeeland

, Alisha

God, nou :-) Nergens op de wereld zie je zoveel lelijke, logge zwarte bankstellen als daar, haha. Ik betwijfel alleen of het de kiwi's iets kan schelen...

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Alisha


Inloggen

Om in het forum te schrijven of forumleden via het forum privémailtjes te sturen, moet je eerst inloggen.
Vul je emailadres en je wachtwoord in en klik op 'inloggen'. Om ingelogd te kunnen zijn moet je browser cookies accepteren. Als je ingelogd bent, blijft dat een paar maanden geldig, tenzij je weer uitlogt.

E-mailadres:
Wachtwoord:
 


Aanvraag wachtwoord

Heb je nog geen wachtwoord? Vraag het hier aan. Het wachtwoord wordt naar je emailadres verzonden *.

E-mailadres:
 

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Vul je emailadres hier in en laat je wachtwoord naar je e-mailadres sturen *.

E-mailadres:
 
* Soms komen mailtjes van het forum niet aan. Het betreft dan vaak hotmail.com adressen (of live.nl of outlook.com). Als de mail door zo'n emailprovider wordt tegengehouden, dan krijg je het mailtje met je wachtwoord niet. Je kunt dan het beste een ander emailadres proberen.