Nieuw Zeelandforum
       Forum  |  Links  |  Resultaten enquĂȘte  |  Info  |  Faq  

2-7-2016, 11:16

Hiking and tramping in New Zealand

, Michelle

Hallo allemaal,

Volgend jaar (2017) vertrek ik naar Nieuw Zeeland, om het land te voet te doorkruisen. Zoals, in mijn ogen, backpacken bedoeld is, tent mee, wandelschoenen aan en genieten van de natuur. Graag kom ik in contact met mensen die ervaring hebben met deze manier van reizen in Nieuw Zeeland.

Groetjes!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Michelle
4-7-2016, 4:58

Re: Hiking and tramping in New Zealand

, Maria, Kerikeri


Hoi Michelle,

Je durft om te voet te gaan!

Ik denk niet, dat er veel mensen zijn die dat doen of gedaan hebben. Het is namelijk net als met de fiets levensgevaarlijk.

Maar ik wens je veel succes zonder ongelukken.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Maria, Kerikeri
5-7-2016, 2:27

Re: Hiking and tramping in New Zealand

, Hijlko

Hoi Michelle,

Als je het hele land wil doorkruisen, kijk dan eens op http://www.teararoa.org.nz. De Te Araroa trail gaat van het uiterste noorden van het land naar het uiterste zuiden.
Sommige delen van van dit pad zijn makkelijk, maar sommige delen zijn alleen voor heel ervaren wandelaars geschikt. Voor die delen moet je je goed voorbereiden.

Je kunt natuurlijk ook alleen de mooiste (of makkelijkst bereikbare) delen doen.
Of je doet, zoals de meeste wandeltoeristen, een paar great walks zoals bijvoorbeeld de Heaphy track, de Milford track, de Kepler track of Routeburn track.

reageer op dit bericht in het forum
11-7-2016, 4:54

Re: Hiking and tramping in New Zealand

, Elly

Hoi Michelle

Ik vind het heel moedig om dit te gaan doen. Ik weet niet zeker of je backpacking of trampen bedoelt. Als je alleen wilt trampen bedoelt en alleen ervaring in Ned hebt dan zou ik eerst wat Great Walks doen zoals Hijlko beschreef. Het is een uitstekend startpunt voor de NZ outdoors. Op de Te Araroa Trail zul je veel en lang op jezelf aangewezen zijn en zelden iemand tegenkomen. Je zult goed moeten kunnen omgaan met een kaart, GPS en/of kompas.

Voor je veiligheid moet je minimaal een PLB (locator beacon) bij je hebben. Als je in de problemen komt (en nog bij kennis bent) dan kun je de knop indrukken en word je gered (meestal een helicopter of ander Search & Rescue).

Ook moet je een communicatiepunt instellen die weten waar je (ongeveer) bent, wat je route zal zijn en ongeveer weten wanneer je weer bereikbaar bent. Mocht je over tijd zijn dan kan deze communicatie persoon de politie inschakelen (en daarmee Search & Rescue). Je mobiele telefoon is veelal onbruikbaar, dus op dat soort communicatie hoef je niet te rekenen.

Het allerbeste advies is om niet alleen te gaan.
Je hebt veel tijd nodig en het wordt vast een fantastisch leuk avontuur.
Het zou leuk zijn als je het forum op de hoogte houdt!

Ik bewonder je moed.

Cheers
Elly
(9 jaar lid van Search & Rescue)

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Elly
11-7-2016, 9:00

Re: Hiking and tramping in New Zealand

, Michelle

Beste Elly en Hijlko,

Dank jullie wel voor de reacties en dat jullie mee willen denken.

Ik ben bekend met de trails en zal daar zeker gebruik van maken. Ik ben niet van plan om de te araroa te bewandelen, maar de andere trails en nationale parken wel. Ik heb een jaar de tijd, dus kan alles op mijn gemak doen.

Mijn veiligheid staat voorop en ben ook bekend met het plb. Deze kan je kopen, maar vaak ook huren, net als radio's.
Ik ga ook zeker niet het extreme opzoeken en altijd overleggen wat de beste route is om af te leggen en uiteraard het weerbericht goed in de gaten houden.
Niet alleen een contact persoon wordt aangeraden, maar ook schrijven in logboeken. Zo kunnen ze altijd je stappen volgen.
Ik ga alleen op reis, maar wel midden in het trampingseason. De kans dat ik stukken samen kan lopen bestaat. Niet alleen veilig, maar ook gezellig.

Heel graag kom ik in contact met mensen die te voet (of veel te voet gedaan hebben) door Nieuw Zeeland gereisd hebben. Altijd fijn om iemand te spreken met ervaring.

Nog wel een vraagje aan Elly, wat houdt jou lidmaatschap in?

Groetjes Michelle

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Michelle
11-7-2016, 10:33

Re: Hiking and tramping in New Zealand

, Elly

Hi Michelle

Mijn SAR lidmaatschap betekent dat als je zoek raakt in het Abel Tasman NP of Kahurangi NP dan heb je grote kans dat ik erop uit gesturud wordt door de politie om je te vinden met mijn collega's van Golden Bay LandSAR.
Als je erg lang zoek blijft in bijv. Nelson Lakes NP of de Richmond Ranges en ze in dat gebied niet meer genoeg vrijwilligers hebben, dan helpen wij daar ook.

Zolang je je gezonde verstand gebruikt en je je aan een paar basisregels houdt dan gaat het 95% van de tijd goed en zul je een fantastische tijd hebben en super fit terugkomen!

In Golden Bay kun je bijvoorbeeld ook bij ons Info Centre navragen wat het programma is van de trampingclub en kun je ook met hen mee. Wellicht kun je dat ook in andere plaatsen proberen. Heb je altijd goed gezelschap!

Veel plezier en neem een camera mee met een grooooot geheugen!

Groetjes
Elly

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Elly
4-9-2016, 10:47

Enkele vragen over de great walks

, Sarah

Hey iedereen

Vanaf begin november ga ik 5 weken naar NZ. Mijn bedoeling is om enkele 'great walks' op het zuidereiland te doen. Ik heb ondertussen al veel gelezen op de website van het DOC, maar ik heb toch nog enkele vragen...

- Ik reis alleen. Is het 'veilig' om die great walks alleen te doen? Daarmee bedoel ik concreet dat ik wel goed voorbereid zal zijn, maar ik ben toch nog een beetje bang om verloren te lopen.. :)
- Ze raden op de website van DOC aan om 'iemand te vertellen' dat je die track gaat doen zodat als er je iets overkomt, men weet dat ze je moeten gaan zoeken. Maar ik zit daar helemaal alleen, aan wie vertel je dat dan best? (Je hostel misschien?)
- Ik heb al vaak dagtochten gedaan; mijn conditie is redelijk goed. Ik ben ook al vaak gaan kamperen, maar een echte 'survivalperson' ben ik (nog! :) ) niet... Is het wederom veilig om zo dan op je eentje te gaan?
- Op welke manier kan je misschien ter plekke mensen leren kennen die de track ook gaan wandelen?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden!

Lieve groetjes

Sarah

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Sarah
4-9-2016, 11:39

Re: Enkele vragen over de great walks

, Michelle

Hallo Sarah,

Super stoer dat je naar Nieuw Zeeland gaat in je eentje! Ik ben heel benieuwd hoe het je gaat bevallen. Ik vertrek zelf in januari, dus jammer dat we elkaar mislopen.
Zelf heb ik nog geen ervaring, maar misschien heb je wat aan deze tips die ik heb gekregen?
Geadviseerd wordt om inderdaad iemand op de hoogte te stellen. Bij de wandelroutes zijn centra's, volgens mij van DOC aanwezig, dus vertel daar je plan. Ook zijn er hutten onderweg, waar logboeken aanwezig zijn, schrijf daar ook altijd in. Zo kunnen ze je stappen volgen.
Zoals Elly beschreef is het verstandig om een PLB mee te nemen. Nu heb ik gekeken om er een te kopen en ze zijn heeeel duur. Ik heb begrepen dat je ze ook kan huren in Nieuw Zeeland. Neem in ieder geval iets fel gekleurd mee, zo dat je dat kan ophangen, mee zwaaien, what ever, om beter zichtbaar te zijn. Denk aan een rood shirt of regenhoes voor je tas....
Fluitje is zeker ook niet onhandig.
Er zijn veel mensen die backpacken en wandelen in Nieuw Zeeland, wie weet kan je je aansluiten bij iemand. Dat is gezellig en veilig. Bespreek met de locals het weer, de route en ga niet voor het meest extreme.

Verloren ben je niet! je gaat het vast en zeker geweldig hebben. Ben heel benieuwd. Als je wilt, vind ik het leuk om je ervaringen aan te horen. Vast en zeker dat je voor mij ook goede tips zal hebben.
En ik wil ook best contact houden voor die tijd. Wie weet hebben we wat aan elkaar.

In ieder geval alvast heeeel veel plezier!!!
Groetjes Michelle

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Michelle


Inloggen

Om in het forum te schrijven of forumleden via het forum privémailtjes te sturen, moet je eerst inloggen.
Vul je emailadres en je wachtwoord in en klik op 'inloggen'. Om ingelogd te kunnen zijn moet je browser cookies accepteren. Als je ingelogd bent, blijft dat een paar maanden geldig, tenzij je weer uitlogt.

E-mailadres:
Wachtwoord:
 


Aanvraag wachtwoord

Heb je nog geen wachtwoord? Vraag het hier aan. Het wachtwoord wordt naar je emailadres verzonden *.

E-mailadres:
 

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Vul je emailadres hier in en laat je wachtwoord naar je e-mailadres sturen *.

E-mailadres:
 
* Soms komen mailtjes van het forum niet aan. Het betreft dan vaak hotmail.com adressen (of live.nl of outlook.com). Als de mail door zo'n emailprovider wordt tegengehouden, dan krijg je het mailtje met je wachtwoord niet. Je kunt dan het beste een ander emailadres proberen.