Nieuw Zeelandforum
       Forum  |  Links  |  Resultaten enqu√™te  |  Info  |  Faq  

15-4-2016, 13:19

emigreren naar NZ

, cynthia

Vorig jaar heb ik mijn vriend Michael leren kennen hier in BelgiŽ, hij is een jaar hier komen werken voor een internationaal bedrijf.
Zijn tewerkstelling hier in BelgiŽ is beŽindigd en hij is vorige week terug vertrokken naar NZ.
Het plan is dat ik hem nareis naar NZ om samen een toekomst op te bouwen. Ik zit echter met nog wat vragen, hoe kan ik een visum aanvragen om te verhuizen naar daar op basis van mijn relatie met hem?
of zou ik gewoon voor een werkvisum gaan?
heeft iemand hier ervaring mee?

dit zijn heel spannende momenten voor mij en wil graag alles zo snel en zo goed mogelijk afhandelen.

alvast bedankt!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar cynthia
16-4-2016, 0:53

Re: emigreren naar NZ

, Ronald Blok

Hallo Cynthia,
Ik zou als ik jou was zou ik eerst de site van de Emigratie bezoeken. Je kan in ieder geval 3 maanden blijven als tourist en dat verlengen met 3 maanden. Als je wilt werken kan je een werk visum aanvragen ik weet alleen niet voor hoe lang of je kan kijken op de short term shortage list on the immigration site or the long term shortage list en als jou beroep daar op voor komt dan kan je permanent resedency aanvragen. Hier voor moet je een expression of interest in dienen. Ik ben door het laatste traject gegaan en dat heeft mij twee jaar gekost om uiteindelijk mijn PR te krijgen. Ik moest mijn diploma's indienen bij de NZQA om ze ingeschaald te krijgen voor werk hier, en heb toen mijn EOI ingedient en kwam uit op 145 punten en dat was genoeg om gelijk geselecteerd te worden dan medische keuring, Brief van goed gedrag van Justitie, alle relevante documenten vertaald en al en getekend voor echtheid op sturen als je word uitgenodigt door NZI naar London en dan afwachten. Ik heb uiteindelijk mijn paspoort op moeten sturen om de sticker in mijn pas te krijgen om zo doende af te reizen. Ik woon nu al 14 maanden in Auckland en heb het prima naar mijn zin. Gezien ik hier ben opgegroeid met Nederlandse ouders en geboren in nederland vroegen ze ook om een Engels examen te doen, maar omdat ik kon aantonen dat ik hier drie jaar high school had gevolgd hoefde ik niet het Engels examen te doen. Het is een lange weg zeker nu dat er sprake van is om de emigratie stroom te minderen is het een geval van lange adem. Je zou eventueel een werk visum kunnen aanvragen en hier in NZ het PR proces te starten. Ik wens je heel vee lsuccess en hoop dat je je geluk hier zult vinden, de mogelijkheden zijn er.
Met vriendelijke groeten
Ronald Blok

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ronald Blok
16-4-2016, 20:05

Re: emigreren naar NZ

, Douwe

Hoi Ronald,

Wij zijn momenteel druk bezig met alles in orde maken voor onze emigratie naar Nieuw Zeeland.

Ik lees in jou verhaal dat er sprake is om de emigratie stroom te verminderen. Wat is hier de reden van? En per wanneer willen ze dit omlaag gaan schroeven?

Deze week worden mijn diploma's e.d. ingediend voor de Qualification Assessment.

Binnenkort ga ik beginnen met solliciteren.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Douwe
16-4-2016, 1:02

Re: emigreren naar NZ

, Maria, Kerikeri

zo snel en zo goed mogelijk

Ja, dan is misschien de beste manier om een werkvergunning voor een jaar aan te vragen als je nog onder de 31 bent. Dan kun je stel op sprong vertrekken.

Kun je hier NZ proeven en Michael in zijn eigen omgeving meemaken. :)

En als je eenmaal hier in NZ besloten hebt te blijven, is residentie aanvragen veel gemakkelijker dan wanneer je nog in Belgie bent.

Succes en moge het jullie goed gaan!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Maria, Kerikeri
16-4-2016, 1:10

Re: emigreren naar NZ

, MarMis (Drury)

Doe het precies zoals Maria aangaf...
Gewoon hier deze kant opkomen en van hieruit alles afwikkelen.

Het is zeer makkelijk om naar de immigratiedienst te gaan en ze helpen je echt als ze merken dta je serieus bent. En veel makkelijker dan vanuit Belgie.

1 goed advies...doe het zelf, schakel geen buro in. Kost je veel geld en geeft je echt geen betere kansen.

ZOrg dat je voorbereid hierbent. Met al je 'originele diploma's' zodat je ze hier kunt laten vertalen. Genoeg goede (erkende) vertalers voor een betere prijs als in NL.
En het helpt als je kunt aangeven dat je met een kiwi samenwoont. Als je dan papieren kunt opsturen met een gezamelijk adres.

En het allerbelangrijkste je kunt het Nieuwzeelandse proeven en kijken of je het echt wel allemaal wilt. Want je zult de eerste niet zijn die overvallen word door Heimwee en toch terug gaat.

Je kunt altijd prive mailen voor hulp :)

cheers

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar MarMis (Drury)
16-4-2016, 10:55

Re: emigreren naar NZ

, Alisha

Beste Cynthia,

Ik zou eerst voor drie maanden komen, daarna kun je altijd nog zien of jullie relatie goed blijft gaan en of je NZ leuk vindt en geen heimwee krijgt. En niet meteen al je schepen achter je verbranden zonder dat je zeker weet dat je wilt emigreren.

Het goede nieuws is wel dat de procedure die Ronald omschrijft, niet voor jou geldt omdat jij gebruik zult maken van de zgn. Family Stream (zie website http://www.immigration.govt.nz/). Als je kunt aantonen en bewijzen dat je een serieuze relatie met een NZ-lander hebt, krijg je op basis van die relatie een voorlopige werkvergunning (zonder EOI, zonder taaltest) en ben je niet beperkt tot een shortage list o.i.d. Het gaat erom dat jullie aantoonbaar samenleven en een huishouden delen, ik meen voor een periode van 12 of 18 maanden. Je kunt die tijd samen volbrengen op je tijdelijke werkvisum.

Als alles goed blijft gaan, kun je daarna Permanent Residency aanvragen op basis van je relatie.

Ik zou je aanraden om heel goed de website door te lezen. Daar staat stap voor stap beschreven hoe je te werk moet gaan.

Succes!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Alisha


Inloggen

Om in het forum te schrijven of forumleden via het forum privémailtjes te sturen, moet je eerst inloggen.
Vul je emailadres en je wachtwoord in en klik op 'inloggen'. Om ingelogd te kunnen zijn moet je browser cookies accepteren. Als je ingelogd bent, blijft dat een paar maanden geldig, tenzij je weer uitlogt.

E-mailadres:
Wachtwoord:
 


Aanvraag wachtwoord

Heb je nog geen wachtwoord? Vraag het hier aan. Het wachtwoord wordt naar je emailadres verzonden *.

E-mailadres:
 

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Vul je emailadres hier in en laat je wachtwoord naar je e-mailadres sturen *.

E-mailadres:
 
* Soms komen mailtjes van het forum niet aan. Het betreft dan vaak hotmail.com adressen (of live.nl of outlook.com). Als de mail door zo'n emailprovider wordt tegengehouden, dan krijg je het mailtje met je wachtwoord niet. Je kunt dan het beste een ander emailadres proberen.