Nieuw Zeelandforum
       Forum  |  Links  |  Resultaten enquĂȘte  |  Info  |  Faq  

27-1-2016, 3:51

Wat vragen over Titirangi!

, Esther

Wij zijn sinds 12 januari in NZ en wij hebben inmiddels en huurhuis gevonden in Titirangi. Wij krijgen 1 februari de sleutel van het huis en we komen met ons gezin met 3 boys (6 jaar 7,5 jaar en 9 jaar) vlakbij de Kaurilands School te wonen. Een paar vragen:

1. Heeft iemand ervaring met de Kaurilands School? Zoals sfeer, onderwijs e.d.
2. Zitten er bijvoorbeeld ook Nederlandse kinderen op deze school? Ik ben zeer benieuwd.

Deze school heeft een decile 7. De Titirangi School zit iets verder van ons huis maar heeft ook een hogere rating, namelijk decile 10. Hoeveel verschil zit er tussen een 7 en een 10 decile? Want nu kan ik lopend naar school (500 meter) en dan moet ik, denk ik, met de auto (1.2 km). Graag ervaring tips!

Ik hoop op wat reacties ook al is het nu nog zomervakantie.

Groet!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Esther
29-1-2016, 5:06

Re: Wat vragen over Titirangi!

, Belinda

Hallo Ester,

Probeer eens op neighbourly.co.nz. Hier vindt je een boel info over 'jouw buurt' en kun je vragen stellen. Ik weet niet hoeveel je kunt bekijken als je nog niet address verified bent.

Wij wonen ook in de buurt van Kaurilands, maar hebben geen kinderen. Ik heb wel gehoord dat het een goede school is.

Succes in Titirangi. Wij mogen graag in deze buurt wonen.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Belinda
17-2-2016, 5:58

Re: Wat vragen over Titirangi!

, Nienke

Er zat een Nederlands jongetje op de school tot 2 jaar geleden (mijn zoon). Hij heeft de year 1 t/m 6 gedaan op de Kaurilands school. In al die jaren was hij het enige Nederlandse kind! De school is erg goed en de sfeer is geweldig. Altijd blij geweest dat ik deze school gekozen had.

Decile heeft geen betrekking op de kwaliteit van de school maar op de economische status van de ouders van de kinderen die naar die school gaan. De catchment area van Kaurilands heeft een gedeeltelijke 'armer' gebied. Ook nemen ze veel out of zone kinderen aan uit bijvoorbeeld Gled Eden.
Decile rating van Kaurilands is jaren 8 geweest en Titirangi een 9
Titirangi school heeft de zone meest in het 'rijkere' gedeelte van Titirangi liggen.
Met de auto naar Titirangi school is een ramp tijdens breng- en ophaaltijden. Er is maar een kleine strook langs Atkinson road beschikbaar om te parkeren, pal bij de rotonde in Titirangi. Geeft behoorlijk wat chaos 's ochtends en 's middags!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Nienke
17-2-2016, 8:48

Re: Wat vragen over Titirangi!

, Esther

Hey Nienke en Belinda,

Leuk dat jullie hebben gereageerd op mijn vraag over de Kaurilands School. Onze jongens zijn twee weken geleden begonnen op deze school en ik vind het tot nu toe een erg leuke school. Ze doen echt heel erg veel voor onze kinderen om ze met plezier naar school te laten gaan. Ook zijn ze nu van plan om speciaal Engelse lessen te regelen voor onze kids. Zodat ze makkelijker kunnen instromen. Zoals jij, Nienke, al zegt; er heerst echt een goede sfeer. Ik vind het fijn dat jouw reactie mij extra bevestigd! Inmiddels heb ik kennis gemaakt met een Nederlandse moeder die met een Kiwi hier is getrouwd.

Belinda, bedankt voor je tip over neighbourly.co.nz. Ik ben inmiddels lid en het is leuk om de berichten te lezen. En vaak nog goede tips ook!

Al met al zijn wij blij dat we voor Titirangi hebben gekozen. Het is een mooie groene omgeving. Mijn man gaat met de trein naar het centrum van Auckland voor zijn werk en de mensen zien er hier allemaal wat Europees uit zodat ik mijzelf niet zo buitenlands voel. Tja, wat wil je. Ik ben lang en heb blond haar ;-)

Thx!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Esther


Inloggen

Om in het forum te schrijven of forumleden via het forum privémailtjes te sturen, moet je eerst inloggen.
Vul je emailadres en je wachtwoord in en klik op 'inloggen'. Om ingelogd te kunnen zijn moet je browser cookies accepteren. Als je ingelogd bent, blijft dat een paar maanden geldig, tenzij je weer uitlogt.

E-mailadres:
Wachtwoord:
 


Aanvraag wachtwoord

Heb je nog geen wachtwoord? Vraag het hier aan. Het wachtwoord wordt naar je emailadres verzonden *.

E-mailadres:
 

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Vul je emailadres hier in en laat je wachtwoord naar je e-mailadres sturen *.

E-mailadres:
 
* Soms komen mailtjes van het forum niet aan. Het betreft dan vaak hotmail.com adressen (of live.nl of outlook.com). Als de mail door zo'n emailprovider wordt tegengehouden, dan krijg je het mailtje met je wachtwoord niet. Je kunt dan het beste een ander emailadres proberen.